Egy közepes méretű lábosba öntsd bele a vizet, majd add hozzá a sót és a barnacukrot. Keverd addig, amíg teljesen feloldódnak.
A barnacukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a lének, de helyettesítheted fehér cukorral is.
Add hozzá az ecetet a lábosba, és keverd össze, hogy az összetevők egyenletesen elkeveredjenek.
Használj jó minőségű ecetet a legjobb ízhatás érdekében. Almaecet is kiváló választás lehet.
Hámozd meg a fokhagymát, majd vágd félbe. A kaprot aprítsd durvára.
A fokhagymát enyhén zúzd össze, hogy jobban kiengedje az ízét.
A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és chili pelyhet helyezd az üveg aljára, majd add hozzá a fokhagymát és a kaprot.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha kevésbé csípősen szereted, csökkentsd a chili mennyiségét.
Öntsd rá a forró savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy minden fűszer és hozzávaló teljesen ellepődjön a lében.
A forró lé segít a fűszerek ízeinek kioldódásában és a tartósításban.
Hagyd hűlni a levet szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebb lesz az íze.
A csípős ecetes uborkalé kész! Használhatod uborkák és más zöldségek tartósítására, vagy pikáns ízesítéshez.
A felhasználás előtt kóstold meg a levet, és ha szükséges, adj hozzá még ecetet vagy fűszereket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.