A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.
A csirkemelleket klopfold ki vékonyabbra, hogy egyenletesen süljenek meg és ne legyenek szárazak.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.
A csirkét csak egyszer fordítsd meg, hogy szép grillcsíkokat kapj.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden csirkemell tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
Használhatsz más sajtot is, például Monterey Jack-et vagy provolone-t.
A baconszeleteket egy száraz serpenyőben süsd ropogósra, majd tedd félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön.
A bacont sütőben is sütheted, így egyenletesebben fog ropogósra sülni.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemlét vajjal is megkenheted pirítás előtt a finomabb ízért.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A zöldségek legyenek frissek és ropogósak.
Kenj egy kevés majonézt a pirított zsemle belső oldalára, majd kend meg pestóval az alsó zsemlefél belsejét is.
A majonéz és a pestó mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos csirkemell, a ropogós bacon, a paradicsom és a lilahagyma. Helyezz néhány szelet jalapeno paprikát a burgerbe az extra fűszerességért. Zárd le a felső zsemleféllel.
A hamburgert fogpiszkálóval vagy késsel rögzítheted, hogy ne essen szét.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél, pirított fenyőmagot is szórhatsz a pestós csirkemellre!
A burger mellé kínálj friss bazsalikomleveleket a még intenzívebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.