Frissen készült csirkehúsos fúziós burger kimchivel, mango chutney-val és hoisin szósszal

Csirkehúsos Burger Fúzió (Más Konyhákkal)

A csirkehúsos fúziós burger egy izgalmas találkozás a világ különböző konyhái között. Az ázsiai és közel-keleti ízek harmonikus kombinációja hozza létre ezt a különleges hamburgert, amelyet kimchi, mango chutney és hoisin szósz tesz egyedivé. Az alapja egy szaftos csirkepogácsa, amelyet különböző kultúrák fűszerei gazdagítanak, így minden falat egy ízutazás a világ körül.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell (darált)
4 db Hamburger zsemle (briós, pita vagy bao bun)
100 g Cheddar sajt
100 g Kimchi (fermentált káposzta)
1 ek. Gochujang (koreai csípős paprikapaszta)
1 ek. Hoisin szósz
2 ek. Mango chutney
2 ek. Joghurt
0.5 tk. Fokhagyma (őrölt)
1 tk. Gyömbér (frissen reszelt)
1 ek. Lime lé
1 ek. Olívaolaj
4 db Salátalevél
1 db Uborka
1 db Vöröshagyma
1 tk. Oregánó (szárított)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált csirkemellet keverd össze a sóval, fekete borssal, fokhagymaporral, gyömbérrel és egy kevés lime lével, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.

    A lime lé segít a csirkemellnek, hogy ne legyen száraz. Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a végeredmény.

    2

    Forró serpenyőben vagy grillen süsd a csirkepogácsákat 4-5 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.

    A csirkepogácsákat közepes lángon süsd, hogy átsüljenek, de ne égjenek meg.

    3

    A fordítás után helyezz minden húspogácsára egy szelet cheddar sajtot, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon.

    A fedő segít a sajtnak gyorsabban megolvadni. Ha nincs fedőd, tegyél egy kevés vizet a serpenyőbe és úgy fedd le.

    4

    A hamburger zsemléket (vagy pitát, illetve bao bunokat) vágd félbe, kend meg vajjal, majd pirítsd aranybarnára egy serpenyőben vagy gőzöld meg, ha bao bun-t használsz.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a feltétektől. A bao bun-t gőzölve puhább és szaftosabb lesz.

    5

    A zsemle alsó felére kend a mango chutney-t, majd helyezz rá egy salátalevelet.

    A salátalevél megakadályozza, hogy a zsemle elázzon a chutney-tól.

    6

    Tedd rá a sajttal borított csirkepogácsát, majd helyezd rá a kimchit és az uborkaszeleteket.

    A kimchi és az uborka frissességet és roppanósságot ad a burgernek.

    7

    A zsemle felső felét kend meg egy kevés hoisin szósszal vagy gochujanggal (attól függően, hogy ázsiai vagy indiai stílusú ízvilágot szeretnél), mielőtt lezárod a hamburgert.

    A hoisin szósz édes és sós, a gochujang pedig csípős és fermentált ízt ad a burgernek. Válassz ízlésed szerint.

    8

    Azonnal tálald sült burgonyával vagy egy friss ázsiai vagy közel-keleti salátával kiegészítve.

    A sült burgonya vagy a saláta remekül kiegészíti a burger ízét.