Krémes csirkekrémleves tålalva

Csirkekrémleves

A csirkekrĂ©mleves egy klasszikus, tĂĄplĂĄlĂł Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ leves, amelyet a vilĂĄg szĂĄmos pontjĂĄn szeretnek. A csirkehĂșs finom, lĂĄgy Ă­zĂ©t a tejszĂ­n selymessĂ©ge Ă©s a zöldsĂ©gek termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge egĂ©szĂ­ti ki, Ă­gy minden kanĂĄl egy meleg, otthonos Ă©rzĂ©st nyĂșjt. KĂ©pzeld el, ahogy a frissen fƑtt, selymes leves illata betölti a konyhĂĄt, miközben a pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄk ropogĂłs textĂșrĂĄt adnak a tĂĄlalĂĄskor. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s egyik titka, hogy a csirkĂ©t megfelelƑen puhĂĄra fƑzzĂŒk, majd teljesen simĂĄra pĂŒrĂ©sĂ­tjĂŒk, Ă­gy a leves selymes Ă©s könnyen emĂ©szthetƑ lesz. Ezzel a recepttel garantĂĄltan tökĂ©letes csirkekrĂ©mlevest kĂ©szĂ­thetsz otthon!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Csirkemell
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Zeller
⭕ 30 g Vaj
⭕ 800 ml CsirkealaplĂ©
⭕ 150 ml Tejszín
⭕ 20 g Liszt
⭕ 5 g Só
⭕ 2 g Bors
⭕ 1 g Szerecsendió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vågd kisebb kockåkra, majd enyhén sózd be.

    A kisebb kockák hamarabb megfƑnek.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymåt, fokhagymåt, sårgarépåt és zellert.

    A zöldsĂ©geket egyforma mĂ©retƱre vĂĄgd, hogy egyenletesen fƑjenek meg.

    3

    Egy lĂĄbasban olvaszd fel a vajat, Ă©s pĂĄrold meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt közepes lĂĄngon, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    A vaj finomabb Ă­zt ad a levesnek, mint az olaj. A hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱ lesz.

    4

    Add hozzå a sårgarépåt és a zellert, és pirítsd néhåny percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A sårgarépa és a zeller édes ízt ad a levesnek.

    5

    Add hozzå a csirkemellkockåkat, és pirítsd fehéredésig.

    A csirkĂ©t ne pirĂ­tsd tĂșl, mert kiszĂĄrad.

    6

    Szórd rå a lisztet, és keverd el alaposan, majd pirítsd 1 percig.

    A liszt besƱríti a levest. Fontos, hogy alaposan elkeverd, hogy ne maradjanak benne csomók.

    7

    Öntsd fel az alaplĂ©vel folyamatos keverĂ©s mellett, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.

    Az alaplé lehet csirke- vagy zöldség alaplé. Ha nincs alapléd, hasznålhatsz vizet is, de az alaplé ízletesebb lesz.

    8

    FƑzd közepes lĂĄngon 20 percig, hogy a csirke teljesen megpuhuljon.

    Ha a csirke nem puhul meg 20 perc alatt, fƑzd tovább.

    9

    Botmixer segĂ­tsĂ©gĂ©vel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest, amĂ­g teljesen sima ĂĄllagĂș nem lesz.

    Ha nincs botmixered, hasznĂĄlhatsz turmixgĂ©pet is, de ebben az esetben hagyd kissĂ© hƱlni a levest, mielƑtt beleteszed a turmixgĂ©pbe, mert a forrĂł leves szĂ©tfröccsenhet.

    10

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s szerecsendiĂłval. Keverd jĂłl össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig.

    A tejszĂ­ntƑl krĂ©mesebb lesz a leves. A szerecsendiĂł finom aromĂĄt ad hozzĂĄ, de vigyĂĄzz, ne tegyĂ©l bele tĂșl sokat, mert keserƱ lehet.

    11

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd kissĂ© hƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd friss petrezselyemmel vagy pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄkkal.

    A friss petrezselyem ĂŒde Ă­zt ad a levesnek. A pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄk ropogĂłs textĂșrĂĄt adnak hozzĂĄ.