A csirkemájat tisztítsd meg az inaktól, majd vágd nagyobb darabokra. A vöröshagymát szeleteld fel vékony karikákra, a fokhagymát aprítsd fel.
A csirkemájat áztasd tejbe 30 percre, hogy kevésbé legyen kesernyés az íze.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd párold üvegesre a vöröshagymát. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd további 1 percig.
Alacsony lángon párold a hagymát, hogy ne égjen meg.
Tedd a csirkemájat a serpenyőbe, sózd, borsozd, és szórd meg majorannával. Süsd közepes lángon 8-10 percig, amíg a máj átsül, de belül szaftos marad.
A csirkemájat ne süsd túl, mert kemény lesz. Akkor jó, ha kívül átsült, de belül még rózsaszín.
Közben a burgonyát hámozd meg, vágd kockákra, és főzd sós vízben 15-20 percig, amíg megpuhul.
A burgonyát egyforma méretű kockákra vágd, hogy egyszerre puhuljanak meg.
A megfőtt burgonyát szűrd le, majd törd össze egy krumplinyomóval. Add hozzá a vajat és a meleg tejet, majd keverd össze, hogy krémes állagot kapj.
A tejet melegítsd fel, mielőtt a burgonyához adod, így könnyebb lesz krémesre törni.
A tört krumplit szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Tálald a csirkemájat a hagymás tört krumplival, és díszítsd friss zöldfűszerekkel.
A tört krumplit egy kevés szerecsendióval is ízesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.