A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.
A pácolási időt meghosszabbíthatod akár 30 percre vagy 1 órára is a még intenzívebb ízekért. Ha nincs időd, akkor is érdemes legalább 5 percig pácolni.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.
Ügyelj arra, hogy a serpenyő vagy grill megfelelően forró legyen, mielőtt a csirkét ráteszed, így szép kérget kap, és nem fog leragadni. A csirkemell vastagságától függően a sütési idő változhat, ellenőrizd, hogy teljesen átsült-e.
A sütés utolsó percében kend meg a csirkemelleket pestóval, majd helyezz rá szeletelt mozzarellát, és fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
Ne kend meg a csirkét túl korán a pestóval, mert megéghet. A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például provolonét vagy fontinát.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket vajjal is megkenheted pirítás előtt, így még finomabb lesz. Vigyázz, hogy ne égesd meg a zsemléket, pirítsd őket alacsonyabb hőfokon.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A zöldségeket közvetlenül a felhasználás előtt vágd fel, hogy frissek maradjanak.
Kenj egy kevés majonézt a pirított zsemle belső oldalára.
A majonéz helyett használhatsz más szószt is, például fokhagymás aiolit vagy chilis majonézt.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a pestós-mozzarellás csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Szórd meg reszelt parmezánnal, majd zárd le a felső zsemleféllel.
A hamburgert úgy rakd össze, hogy a nedvesebb hozzávalók (pl. paradicsom) ne közvetlenül a zsemlével érintkezzenek, így elkerülheted, hogy a zsemle elázzon.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra ízvilágot szeretnél, adj hozzá egy kevés balzsamecetet a paradicsomszeletekre!
A pesto helyett használhatsz bazsalikomos majonézt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.