Csokidarabos cupcake tĂĄlalva

Csokidarabos Cupcake

A csokidarabos sĂŒtemĂ©nyek az egyik legnĂ©pszerƱbb desszertfajtĂĄk vilĂĄgszerte. Az elsƑ csokidarabos sĂŒtemĂ©nyek az 1930-as Ă©vekben jelentek meg, amikor Ruth Wakefield vĂ©letlenĂŒl feltalĂĄlta a csokis kekszet azzal, hogy aprĂłra vĂĄgott csokolĂĄdĂ©t kevert a tĂ©sztĂĄba. AzĂłta a csokidarabos sĂŒtemĂ©nyek szĂĄmtalan vĂĄltozatban lĂ©teznek, Ă©s a cupcake formĂĄtum tökĂ©letes mĂłdja annak, hogy minden falatban gazdag csokolĂĄdéíz legyen. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi esemĂ©nyekre, ĂŒnnepekre vagy egy egyszerƱ dĂ©lutĂĄni kĂ©nyeztetĂ©sre. Ha szeretnĂ©d mĂ©g izgalmasabbĂĄ tenni, prĂłbĂĄld meg fehĂ©r csokidarabokkal vagy diĂłval kombinĂĄlni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 g ÉtcsokolĂĄdĂ© darabok
⭕ 200 g KrĂ©m sajt
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 50 ml Tejszín

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin sĂŒtƑformĂĄt papĂ­rkapszlikkal.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se elengedhetetlen a muffinok egyenletes sĂŒtĂ©sĂ©hez.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevƑk egyenletesen eloszoljanak.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk alapos összekeverĂ©se biztosĂ­tja, hogy a sĂŒtƑpor egyenletesen oszlik el, ami fontos a muffinok megfelelƑ kelĂ©sĂ©hez.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂ­tsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂ­g vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă­gy könnyebben habosĂ­thatĂł. A cukorral valĂł alapos kikeverĂ©s biztosĂ­tja a muffinok könnyed ĂĄllagĂĄt.

    4

    Add hozzå a tojåsokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt adjuk hozzĂĄ, Ă©s minden tojĂĄs utĂĄn alaposan keverjĂŒk el a masszĂĄt, hogy elkerĂŒljĂŒk a kicsapĂłdĂĄst.

    5

    Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.

    A szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłkat felvĂĄltva adagolva elkerĂŒlhetjĂŒk a tĂ©szta tĂșlkeverĂ©sĂ©t. A tĂșlkeverĂ©s kemĂ©ny muffinokat eredmĂ©nyezhet.

    6

    Óvatosan keverd bele az Ă©tcsokolĂĄdĂ© darabokat a tĂ©sztĂĄba, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A csokolĂĄdĂ©darabokat forgassuk meg egy kevĂ©s lisztben, mielƑtt a tĂ©sztĂĄba kevernĂ©nk, Ă­gy kevĂ©sbĂ© sĂŒllyednek le a muffin aljĂĄra.

    7

    Töltsd meg a muffin formĂĄkat hĂĄromnegyedig a tĂ©sztĂĄval, majd sĂŒsd Ƒket 18-20 percig, vagy amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenƑrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.

    A muffin formĂĄkat ne töltsĂŒk tĂșl, mert a tĂ©szta sĂŒtĂ©s közben megemelkedik. A hĂșstƱvel vĂ©gzett ellenƑrzĂ©s a legbiztosabb mĂłdja annak, hogy meggyƑzƑdjĂŒnk a muffinok ĂĄtsĂŒltsĂ©gĂ©rƑl. Ha a tƱ tisztĂĄn jön ki, a muffinok kĂ©szen vannak.

    8

    AmĂ­g a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂ­tsd el a krĂ©met: egy tĂĄlban keverd habosra a krĂ©msajtot, porcukrot Ă©s tejszĂ­nt, amĂ­g könnyƱ Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.

    A krém hozzåvalói legyenek hidegek, így könnyebben habosíthatók.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd Ƒket a krĂ©mmel Ă©s szĂłrd meg extra csokidarabokkal.

    A muffinokat teljesen hƱtsĂŒk ki, mielƑtt dĂ­szĂ­tjĂŒk, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.