Csokilikőrös panna cotta tálalva

Csokilikőrös panna cotta

A csokilikőrös panna cotta az olasz desszert egy gazdag és kifinomult változata. A tejszínes alap és a csokoládélikőr édes harmóniája tökéletes választás, ha egy elegáns, mégis könnyed édességre vágysz. A reszelt étcsokoládé és a friss menta nemcsak a látványt, de az ízeket is egyedivé teszik, így ez a desszert bármilyen különleges alkalomra tökéletes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
100 ml Csokoládélikőr
20 g Reszelt étcsokoládé
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat egyesével tedd a vízbe, nehogy összeragadjanak.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald túl a tejszínt, mert akkor a panna cotta állaga szemcsés lehet. Elég, ha gyöngyözik.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, mielőtt a tejszínhez adod, hogy ne kerüljön felesleges víz a panna cottába. Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, szűrd át a keveréket.

    4

    Öntsd hozzá a csokoládélikőrt, és óvatosan keverd össze, hogy a likőr íze jól érvényesüljön.

    A likőrt csak a legvégén add hozzá, hogy az alkohol ne párologjon el a hő hatására.

    5

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat érdemes enyhén megnedvesíteni, mielőtt beleöntöd a panna cottát, így könnyebben ki tudod borítani, ha szeretnéd tálalni.

    6

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát reszelt étcsokoládéval és egy levél friss mentával a tetején.

    A panna cottát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 10-15 perccel, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.