Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Fontos, hogy a zselatinlapokat egyesével tedd a vízbe, nehogy összeragadjanak.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald túl a tejszínt, mert akkor a panna cotta állaga szemcsés lehet. Elég, ha gyöngyözik.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, mielőtt a tejszínhez adod, hogy ne kerüljön felesleges víz a panna cottába. Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, szűrd át a keveréket.
Öntsd hozzá a csokoládélikőrt, és óvatosan keverd össze, hogy a likőr íze jól érvényesüljön.
A likőrt csak a legvégén add hozzá, hogy az alkohol ne párologjon el a hő hatására.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat érdemes enyhén megnedvesíteni, mielőtt beleöntöd a panna cottát, így könnyebben ki tudod borítani, ha szeretnéd tálalni.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát reszelt étcsokoládéval és egy levél friss mentával a tetején.
A panna cottát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 10-15 perccel, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.