Csokis brownie torta tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal

Csokis brownie torta

A csokis brownie torta egy igazi klasszikus desszert, amely a brownie intenzív csokoládéízét és a torta eleganciáját ötvözi. Ez a recept tökéletes választás, ha valami egyszerű, mégis különleges édességet szeretnél készíteni. Az inspirációt a hagyományos brownie sütemények adták, amelyeket tortaformában álmodtunk újra. A tejszínhab és a csokoládéforgács még izgalmasabbá teszik ezt a desszertet, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
200 g Kristálycukor
4 db Tojás
100 g Búzaliszt
20 g Kakaópor
5 ml Vanília kivonat
200 ml Tejszín
50 g Porcukor
50 g Csokoládéforgács

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg az étcsokoládét és a vajat gőz felett, majd hagyd kissé hűlni.

    Gőz felett olvasztva a csokoládé nem ég meg. Ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. A megolvadt csokoládét hagyd kissé hűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.

    2

    Keverd össze a tojásokat a kristálycukorral, amíg világos és habos lesz.

    A tojásokat a cukorral addig keverd, amíg a keverék világosabb és habosabb nem lesz. Ez a lépés fontos a brownie állagának kialakításához.

    3

    Add hozzá a megolvasztott csokoládét és vajat a tojásos keverékhez, majd keverd simára.

    A csokoládés-vajas keveréket lassan, óvatosan keverd a tojásos keverékhez, hogy ne törjön össze a hab. A keverék legyen sima és homogén.

    4

    Szitáld össze a lisztet, a kakaóport és keverd hozzá a vanília kivonatot. Dolgozd össze a csokoládés masszával.

    A száraz hozzávalókat szitálva add a nedves keverékhez, hogy elkerüld a csomósodást. A vanília kivonat fokozza a csokoládé ízét.

    5

    Öntsd a masszát egy kivajazott tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig. A belseje maradjon kissé ragacsos.

    A brownie akkor jó, ha a belseje kissé ragacsos marad. A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda. A tűpróba nem feltétlenül megbízható, mert a brownie belseje eleve ragacsos.

    6

    Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukor stabilizálja a tejszínhabot.

    7

    A kihűlt tortát kend meg a tejszínhabbal, és szórd meg csokoládéforgáccsal a tetejét.

    A torta legyen teljesen kihűlve, mielőtt megkened a tejszínhabbal, különben a hab megolvad. A csokoládéforgács még csokoládésabbá teszi a tortát.

    8

    Helyezd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a torta könnyebben szeletelhető legyen és az ízek jobban érvényesüljenek.