Olvaszd meg az étcsokoládét és a vajat gőz felett, majd hagyd kissé hűlni.
Gőz felett olvasztva a csokoládé nem ég meg. Ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. A megolvadt csokoládét hagyd kissé hűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.
Keverd össze a tojásokat a kristálycukorral, amíg világos és habos lesz.
A tojásokat a cukorral addig keverd, amíg a keverék világosabb és habosabb nem lesz. Ez a lépés fontos a brownie állagának kialakításához.
Add hozzá a megolvasztott csokoládét és vajat a tojásos keverékhez, majd keverd simára.
A csokoládés-vajas keveréket lassan, óvatosan keverd a tojásos keverékhez, hogy ne törjön össze a hab. A keverék legyen sima és homogén.
Szitáld össze a lisztet, a kakaóport és keverd hozzá a vanília kivonatot. Dolgozd össze a csokoládés masszával.
A száraz hozzávalókat szitálva add a nedves keverékhez, hogy elkerüld a csomósodást. A vanília kivonat fokozza a csokoládé ízét.
Öntsd a masszát egy kivajazott tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig. A belseje maradjon kissé ragacsos.
A brownie akkor jó, ha a belseje kissé ragacsos marad. A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda. A tűpróba nem feltétlenül megbízható, mert a brownie belseje eleve ragacsos.
Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukor stabilizálja a tejszínhabot.
A kihűlt tortát kend meg a tejszínhabbal, és szórd meg csokoládéforgáccsal a tetejét.
A torta legyen teljesen kihűlve, mielőtt megkened a tejszínhabbal, különben a hab megolvad. A csokoládéforgács még csokoládésabbá teszi a tortát.
Helyezd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a torta könnyebben szeletelhető legyen és az ízek jobban érvényesüljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.