A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.
Ügyelj arra, hogy a zselatin ne forrjon, mert elveszíti a zselésítő képességét. Ha zselatinport használsz, kövesd a csomagoláson található utasításokat.
A túrót keverd simára a cukorral, hogy krémes állagot kapj.
Használhatsz botmixert vagy szitát is, hogy a túró még krémesebb legyen. A cukrot ízlés szerint adagold.
A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a túróval és a feloldott zselatinnal.
A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered. A zselatint hagyd kicsit hűlni, mielőtt a túróhoz kevered, nehogy kicsapja a tejszínt. Óvatosan forgasd össze, hogy a hab ne törjön össze.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, és hagyd kicsit hűlni.
Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A csokoládé ne legyen túl forró, mielőtt a túróhoz kevered, mert megolvaszthatja.
A friss epreket mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy keveset tegyél félre a díszítéshez.
A szép epreket válogasd ki a díszítéshez. Ha nincs friss eper, használhatsz fagyasztottat is, de azt előtte engedd ki és csepegtesd le.
A túrós krémet oszd két részre. Az egyik részhez keverd az olvasztott csokoládét, a másik részhez az apróra vágott epret.
Ha szeretnéd, a csokoládés krémbe tehetsz egy kevés rumot vagy konyakot is.
Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és rétegezd rá először az epres krémet, majd a csokoládés krémet. Simítsd el a tetejét egyenletesen.
Ha nincs piskótalapod, használhatsz babapiskótát is. A krémek rétegezésénél ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a formában.
Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a rétegek megszilárduljanak.
A tortát érdemes éjszakára hűteni, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt díszítsd a tetejét friss eperrel és csokoládéforgáccsal.
A tortát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 15-20 perccel, hogy kicsit felengedjen. A díszítéshez használhatsz tejszínhabot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.