Csokis-epres túrótorta friss eperrel és csokoládéforgáccsal díszítve

Csokis-epres túrótorta

A csokis-epres túrótorta tökéletes választás azok számára, akik szeretik a gyümölcsök és a csokoládé harmonikus ízkombinációját. Az eper frissessége és a csokoládé gazdagsága egy könnyed túróalapon találkozik, amely igazán különlegessé teszi ezt a desszertet. Az ilyen típusú rétegezett torták az 1980-as években váltak népszerűvé, amikor a kreatív desszertkészítés hódító útjára indult. Tipp: Ha még látványosabbá szeretnéd tenni, használj színes cukorgyöngyöket a díszítéshez!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Piskótalap
500 g Túró
300 ml Tejszín
150 g Cukor
200 g Étcsokoládé
300 g Friss eper
15 g Zselatin
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.

    Ügyelj arra, hogy a zselatin ne forrjon, mert elveszíti a zselésítő képességét. Ha zselatinport használsz, kövesd a csomagoláson található utasításokat.

    2

    A túrót keverd simára a cukorral, hogy krémes állagot kapj.

    Használhatsz botmixert vagy szitát is, hogy a túró még krémesebb legyen. A cukrot ízlés szerint adagold.

    3

    A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a túróval és a feloldott zselatinnal.

    A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered. A zselatint hagyd kicsit hűlni, mielőtt a túróhoz kevered, nehogy kicsapja a tejszínt. Óvatosan forgasd össze, hogy a hab ne törjön össze.

    4

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, és hagyd kicsit hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A csokoládé ne legyen túl forró, mielőtt a túróhoz kevered, mert megolvaszthatja.

    5

    A friss epreket mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy keveset tegyél félre a díszítéshez.

    A szép epreket válogasd ki a díszítéshez. Ha nincs friss eper, használhatsz fagyasztottat is, de azt előtte engedd ki és csepegtesd le.

    6

    A túrós krémet oszd két részre. Az egyik részhez keverd az olvasztott csokoládét, a másik részhez az apróra vágott epret.

    Ha szeretnéd, a csokoládés krémbe tehetsz egy kevés rumot vagy konyakot is.

    7

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és rétegezd rá először az epres krémet, majd a csokoládés krémet. Simítsd el a tetejét egyenletesen.

    Ha nincs piskótalapod, használhatsz babapiskótát is. A krémek rétegezésénél ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a formában.

    8

    Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a rétegek megszilárduljanak.

    A tortát érdemes éjszakára hűteni, hogy teljesen megdermedjen.

    9

    Tálalás előtt díszítsd a tetejét friss eperrel és csokoládéforgáccsal.

    A tortát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 15-20 perccel, hogy kicsit felengedjen. A díszítéshez használhatsz tejszínhabot is.