Az étcsokoládét aprítsd fel késsel vagy reszeld le, majd tedd félre. Ha szeretnéd, vízgőz fölött enyhén meg is olvaszthatod a csokoládé egy részét, hogy még selymesebb legyen a krém.
A csokoládé olvasztásakor ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet.
A ricottát szűrd le finom szűrőn vagy gézlapon keresztül, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon. Ez segít megőrizni a krém állagát és a cannoli tészta ropogósságát.
A ricottát akár egy éjszakán át is hűtőben hagyhatod lecsepegni, hogy minél szárazabb legyen.
Egy tálban keverd simára a ricottát a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliakivonattal. Ez lesz a krém alapja, melyet majd csokoládéval gazdagítunk.
A porcukrot szitáld át, hogy ne maradjanak benne csomók, így a krém simább lesz.
Add a felaprított csokoládét a keverékhez, és óvatosan forgasd bele. Ha olvasztott csokoládét is használsz, azt a végén keverd bele, márványos hatást keltve.
Ha a csokoládé túl kemény, a krémmel való keverés előtt tedd egy picit a mikróba, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Tedd a keveréket hűtőbe legalább 10 percre, hogy kissé megdermedjen, így könnyebb lesz a töltés. Ez segít abban is, hogy a krém ne folyjon ki a tésztából.
A hűtési idő alatt a krém ízei is jobban összeérnek.
Töltsd meg a cannoli tésztahüvelyeket a csokis-fahéjas ricottakrémmel habzsák vagy kis kanál segítségével. Töltsd ki mindkét végét, hogy esztétikus legyen a végeredmény.
Ha nincs habzsákod, egy erős zacskó sarkát levágva is használhatod.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral és egy csipet fahéjjal, majd azonnal kínáld, hogy a tésztahüvely ropogós maradjon. Ha szeretnéd, díszítheted további csokiforgácsokkal is.
A cannolit közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.