Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából.
Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.
Ügyelj rá, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A csokoládé akkor jó, ha teljesen sima és fényes.
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliakivonatot és az olvasztott csokoládét.
A tojásokat legalább 5-7 percig keverd, amíg világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyű és levegős állagát.
Keverd össze a lisztet és a kakaóport, majd add hozzá a csokoládés keverékhez.
A lisztet és a kakaóport szitáld át, hogy elkerüld a csomókat a tésztában. Óvatosan forgasd bele a száraz hozzávalókat a nedvesekbe, hogy ne törj össze a hab.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd hűlni a formában.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj oda, és végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, a torta kész. A tortát hagyd teljesen kihűlni a formában, mielőtt kivennéd, különben könnyen eltörhet.
A tejszínt forrósítsd fel, de ne forrald, majd keverd hozzá a mogyorókrémet, hogy sima ganache-t kapj. Hagyd kicsit hűlni.
Ha a tejszín felforral, a ganache szemcsés lehet. A mogyorókrémet fokozatosan add hozzá a tejszínhez, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüld a csomósodást.
A kihűlt tortára öntsd rá a ganache-t, és egyenletesen simítsd el. Szórd meg pirított mogyoróval.
A ganache akkor lesz a legszebb, ha a torta teljesen kihűlt. A pirított mogyoró intenzívebb ízt ad a tortának.
Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy a ganache megszilárduljon.
A hűtés segít a ganache-nak megszilárdulni, és az ízeknek összeérni. Ha sietsz, tedd a tortát a fagyasztóba 30 percre.
Tálalás előtt kakaóporral szórd meg a tetejét, hogy még elegánsabb legyen.
A kakaóporral való megszórás még ünnepélyesebbé teszi a tortát. Használj jó minőségű, keserű kakaóport.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.