Csokis-mogyorós trüffel torta szeletelve tálalva

Csokis-mogyorós trüffel torta

A Csokis-mogyorós trüffel torta a csokoládé és a mogyoró ízének tökéletes harmóniáját kínálja. Ez a gazdag és krémes desszert igazi ínyencség, amely tökéletes választás különleges alkalmakra vagy ünnepi asztalra. A pirított mogyoró ropogóssága és a csokoládé lágy textúrája garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Ez a torta nemcsak látványos, de az elkészítése is egyszerűbb, mint gondolnád.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
300 g Étcsokoládé
150 g Vaj
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Liszt
200 g Mogyorókrém
100 g Pirított mogyoró
200 ml Tejszín
2 ek. Kakaópor
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából.

    2

    Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.

    Ügyelj rá, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A csokoládé akkor jó, ha teljesen sima és fényes.

    3

    A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliakivonatot és az olvasztott csokoládét.

    A tojásokat legalább 5-7 percig keverd, amíg világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyű és levegős állagát.

    4

    Keverd össze a lisztet és a kakaóport, majd add hozzá a csokoládés keverékhez.

    A lisztet és a kakaóport szitáld át, hogy elkerüld a csomókat a tésztában. Óvatosan forgasd bele a száraz hozzávalókat a nedvesekbe, hogy ne törj össze a hab.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd hűlni a formában.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj oda, és végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, a torta kész. A tortát hagyd teljesen kihűlni a formában, mielőtt kivennéd, különben könnyen eltörhet.

    6

    A tejszínt forrósítsd fel, de ne forrald, majd keverd hozzá a mogyorókrémet, hogy sima ganache-t kapj. Hagyd kicsit hűlni.

    Ha a tejszín felforral, a ganache szemcsés lehet. A mogyorókrémet fokozatosan add hozzá a tejszínhez, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüld a csomósodást.

    7

    A kihűlt tortára öntsd rá a ganache-t, és egyenletesen simítsd el. Szórd meg pirított mogyoróval.

    A ganache akkor lesz a legszebb, ha a torta teljesen kihűlt. A pirított mogyoró intenzívebb ízt ad a tortának.

    8

    Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy a ganache megszilárduljon.

    A hűtés segít a ganache-nak megszilárdulni, és az ízeknek összeérni. Ha sietsz, tedd a tortát a fagyasztóba 30 percre.

    9

    Tálalás előtt kakaóporral szórd meg a tetejét, hogy még elegánsabb legyen.

    A kakaóporral való megszórás még ünnepélyesebbé teszi a tortát. Használj jó minőségű, keserű kakaóport.