Csokis narancshab torta szeletekkel tálalva

Csokis narancshab torta

A csokis narancshab torta a csokoládé és a narancs klasszikus párosát ötvözi egy könnyű és krémes desszertben. Az édes csokoládé és a citrusos narancs íze tökéletes harmóniát alkot, amely minden alkalomra ideális választássá teszi ezt a tortát. Ez a desszert különösen népszerű az ünnepi időszakban, amikor a friss narancs aromája igazán kiemeli a csokoládé gazdag ízvilágát.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
300 g Étcsokoládé
400 ml Tejszín
100 ml Narancslé (frissen facsart)
2 db Narancshéj (reszelt)
80 g Cukor
6 db Zselatinlap
200 g Keksz alap (zabkeksz vagy omlós keksz)
100 g Olvasztott vaj
50 g Tejcsokoládé reszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kekszet törd morzsává, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd le egy kapcsos tortaforma aljára, és tedd hűtőbe 30 percre.

    A kekszmorzsát zacskóban is összetörheted sodrófával, így nem kell robotgépet használnod. A vaj ne legyen túl forró, csak éppen olvasztott, hogy ne áztassa el a kekszet.

    2

    Olvaszd meg az étcsokoládét gőz fölött, és hagyd kicsit hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. Ha nincs gőz fölötti edényed, egy lábasra helyezett hőálló tál is megteszi. A csokoládé ne legyen túl forró, mielőtt a tejszínhez kevered, mert a tejszín kicsapódhat.

    3

    A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percig, majd oldd fel a felmelegített narancslében. Hagyd kicsit hűlni.

    A zselatinlapokat egyesével tedd a hideg vízbe, nehogy összeragadjanak. A narancslé ne forrjon, csak melegítsd fel, hogy a zselatin könnyen feloldódjon. Ha zselatinport használsz, kövesd a csomagoláson található utasításokat.

    4

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd add hozzá a cukrot és a reszelt narancshéjat.

    A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik. A cukrot fokozatosan add hozzá, miközben vered a tejszínt. A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt reszeled.

    5

    Lassan keverd hozzá az olvasztott csokoládét a tejszínes keverékhez, majd óvatosan add hozzá a zselatinos narancslevet is.

    A csokoládét és a zselatinos narancslevet is fokozatosan, óvatosan keverd a tejszínhabhoz, hogy ne törjön össze. Használj egy spatulát, és alulról felfelé forgasd a hozzávalókat.

    6

    A csokis-narancsos habot öntsd az előkészített kekszalapra, majd simítsd el a tetejét. Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    Ha szeretnéd, a torta tetejére is szórhatsz egy kevés kekszmorzsát vagy reszelt csokoládét, mielőtt hűtőbe teszed. A tortát érdemes éjszakára hűteni, hogy teljesen megdermedjen.

    7

    Tálalás előtt díszítsd a tortát tejcsokoládé reszelékkel és narancshéjjal.

    A tortát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 15-20 perccel, hogy kicsit felengedjen. A díszítéshez használhatsz friss narancs szeleteket is.