A kekszet törd morzsává, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd le egy kapcsos tortaforma aljára, és tedd hűtőbe 30 percre.
A kekszmorzsát zacskóban is összetörheted sodrófával, így nem kell robotgépet használnod. A vaj ne legyen túl forró, csak éppen olvasztott, hogy ne áztassa el a kekszet.
Olvaszd meg az étcsokoládét gőz fölött, és hagyd kicsit hűlni.
Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. Ha nincs gőz fölötti edényed, egy lábasra helyezett hőálló tál is megteszi. A csokoládé ne legyen túl forró, mielőtt a tejszínhez kevered, mert a tejszín kicsapódhat.
A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percig, majd oldd fel a felmelegített narancslében. Hagyd kicsit hűlni.
A zselatinlapokat egyesével tedd a hideg vízbe, nehogy összeragadjanak. A narancslé ne forrjon, csak melegítsd fel, hogy a zselatin könnyen feloldódjon. Ha zselatinport használsz, kövesd a csomagoláson található utasításokat.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd add hozzá a cukrot és a reszelt narancshéjat.
A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik. A cukrot fokozatosan add hozzá, miközben vered a tejszínt. A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt reszeled.
Lassan keverd hozzá az olvasztott csokoládét a tejszínes keverékhez, majd óvatosan add hozzá a zselatinos narancslevet is.
A csokoládét és a zselatinos narancslevet is fokozatosan, óvatosan keverd a tejszínhabhoz, hogy ne törjön össze. Használj egy spatulát, és alulról felfelé forgasd a hozzávalókat.
A csokis-narancsos habot öntsd az előkészített kekszalapra, majd simítsd el a tetejét. Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.
Ha szeretnéd, a torta tetejére is szórhatsz egy kevés kekszmorzsát vagy reszelt csokoládét, mielőtt hűtőbe teszed. A tortát érdemes éjszakára hűteni, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt díszítsd a tortát tejcsokoládé reszelékkel és narancshéjjal.
A tortát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 15-20 perccel, hogy kicsit felengedjen. A díszítéshez használhatsz friss narancs szeleteket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.