Csokis szedertorta friss gyümölcsökkel

Csokis szedertorta

A csokis szedertorta egy igazi ínyencség, amely tökéletesen ötvözi a csokoládé gazdag ízét a szeder frissességével. Ez a torta különösen népszerű a nyári hónapokban, amikor a friss szeder a legzamatosabb. Az inspirációt a klasszikus csokoládétorták és a gyümölcsös desszertek kombinációja adta. A recept egyszerűsége és a végeredmény látványossága garantáltan mindenkit lenyűgöz. Ideális választás családi ünnepekre, baráti összejövetelekre vagy akár hétvégi desszertnek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
200 g Kristálycukor
4 db Tojás
200 g Búzaliszt
1 cs. Sütőpor
50 g Kakaópor
250 g Friss szeder
300 ml Tejszín
100 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett a vajjal, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletre.

    A vaj segít, hogy a csokoládé fényesebb és selymesebb legyen. Ügyelj arra, hogy a csokoládé ne égjen meg. A hűtés fontos, mert a meleg csokoládé megfőheti a tojásokat a következő lépésben.

    2

    Keverd habosra a tojásokat a kristálycukorral, majd óvatosan keverd hozzá az olvasztott csokoládét.

    A tojásokat legalább 5-7 percig keverd, amíg világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyedségét. A csokoládét lassan, folyamatos keverés mellett add hozzá, hogy ne essen össze a hab.

    3

    Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd fokozatosan add hozzá a csokoládés keverékhez.

    A szitálás segít, hogy a száraz hozzávalók ne csomósodjanak, és egyenletesen eloszoljanak a tésztában. A lisztet óvatosan forgasd bele, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és szórd rá a friss szeder felét. Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd.

    A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a torta könnyen kijöjjön. A tűpróba lényege, hogy ha a torta közepébe szúrt tűre nem ragad tészta, akkor a torta megsült. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    5

    Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt porcukorral, amíg kemény habot kapsz.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön. A porcukrot fokozatosan add hozzá, miközben vered a tejszínt. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.

    6

    A kihűlt tortát vond be a tejszínhabbal, és díszítsd a maradék szederrel a tetején. Ha szeretnéd, szórj rá egy kevés kakaóport vagy reszelt csokoládét.

    A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt bevonod a tejszínhabbal, különben a hab megolvad. A díszítéshez használhatsz csokoládéforgácsot, mentalevelet vagy akár ehető virágokat is.

    7

    Hűtsd a tortát legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a torta jobban szeletelhető legyen, és az ízek jobban összeérjenek. Ha van rá időd, éjszakára is hűtheted.