Olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett a vajjal, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletre.
A vaj segít, hogy a csokoládé fényesebb és selymesebb legyen. Ügyelj arra, hogy a csokoládé ne égjen meg. A hűtés fontos, mert a meleg csokoládé megfőheti a tojásokat a következő lépésben.
Keverd habosra a tojásokat a kristálycukorral, majd óvatosan keverd hozzá az olvasztott csokoládét.
A tojásokat legalább 5-7 percig keverd, amíg világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyedségét. A csokoládét lassan, folyamatos keverés mellett add hozzá, hogy ne essen össze a hab.
Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd fokozatosan add hozzá a csokoládés keverékhez.
A szitálás segít, hogy a száraz hozzávalók ne csomósodjanak, és egyenletesen eloszoljanak a tésztában. A lisztet óvatosan forgasd bele, hogy a tészta ne legyen túl kemény.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és szórd rá a friss szeder felét. Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd.
A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a torta könnyen kijöjjön. A tűpróba lényege, hogy ha a torta közepébe szúrt tűre nem ragad tészta, akkor a torta megsült. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt porcukorral, amíg kemény habot kapsz.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön. A porcukrot fokozatosan add hozzá, miközben vered a tejszínt. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.
A kihűlt tortát vond be a tejszínhabbal, és díszítsd a maradék szederrel a tetején. Ha szeretnéd, szórj rá egy kevés kakaóport vagy reszelt csokoládét.
A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt bevonod a tejszínhabbal, különben a hab megolvad. A díszítéshez használhatsz csokoládéforgácsot, mentalevelet vagy akár ehető virágokat is.
Hűtsd a tortát legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a torta jobban szeletelhető legyen, és az ízek jobban összeérjenek. Ha van rá időd, éjszakára is hűtheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.