Egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat alacsony lángon.
A vajat alacsony lángon olvaszd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá az étcsokoládét, és kevergesd folyamatosan, amíg teljesen megolvad.
A csokoládét apró darabokra törd, hogy könnyebben olvadjon.
Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára a csokoládéval.
A tejszín legyen szobahőmérsékletű, hogy ne hűtse le a csokoládét.
Add hozzá a cayenne borsot, a chili pelyhet és a barna cukrot, majd ízesítsd egy csipet sóval.
A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A só kiemeli a csokoládé ízét.
Főzd a szószt alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Főzés közben folyamatosan kevergesd a szószt, hogy ne égjen le.
Tálald friss gyümölcsök, sütemények vagy akár grillezett húsok mellé különleges csavarként.
A szósz intenzív íze miatt érdemes először kisebb mennyiséget kínálni, hogy mindenki eldönthesse, mennyire szeretné csípősen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.