Krémes csokoládé fagylalt tálalva

Csokoládé fagylalt

A csokoládé fagylalt az egyik legkedveltebb hűsítő desszert a világon, amely a gazdag kakaós ízével hódít. A házi változat sokkal intenzívebb és krémesebb, hiszen valódi csokoládéval és tejszínnel készül. Önmagában is tökéletes, de egy kis tejszínhabbal vagy csokoládéforgáccsal tálalva még különlegesebbé tehető!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tej
250 ml Tejszín
4 db Tojássárgája
120 g Kristálycukor
150 g Étcsokoládé
30 g Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban közepes lángon melegítsd fel a tejet és a tejszínt, amíg gőzölögni kezd, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel, mert akkor a fagylaltalap állaga nem lesz tökéletes.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a tojássárgájákat és a cukrot, amíg világos és habos nem lesz.

    Ez a lépés azért fontos, hogy a tojássárgája és a cukor megfelelően elkeveredjen, és a fagylaltalap krémesebb legyen.

    3

    Lassan öntsd hozzá a meleg tejes keveréket a tojásos cukorhoz, folyamatos keverés mellett, hogy ne csapódjon ki a tojás.

    Ez a temperálás lényege, így a tojás fokozatosan melegszik fel, és nem rántotta lesz belőle.

    4

    Öntsd vissza az egészet a lábasba, és alacsony hőfokon főzd addig, amíg besűrűsödik (kb. 5-7 perc), de ne forrald fel!

    Akkor jó, ha a krém bevonja a kanál hátát. Ha túl sokáig főzöd, összecsomósodhat.

    5

    Olvaszd fel az étcsokoládét, és keverd bele a meleg fagylaltalapba, majd adj hozzá kakaóport is, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    A jó minőségű étcsokoládé és a kakaópor még finomabbá teszi a fagylaltot.

    6

    Szűrd át a keveréket egy finom szitán, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat és simábbá teszi a fagylaltot.

    7

    Hűtsd a fagylaltalapot legalább 4 órán át a hűtőben, vagy egy éjszakára, hogy jól lehűljön.

    A jól lehűtött alapból finomabb fagylalt lesz.

    8

    Öntsd a keveréket fagylaltgépbe, és keverd, amíg krémes állagú nem lesz (kb. 20-30 perc).

    Kövesd a fagylaltgép használati utasítását.

    9

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy fagyasztóba helyezhető edénybe, és 30 percenként keverd át egy villával vagy habverővel, hogy ne keletkezzenek jégkristályok.

    Ez a módszer időigényesebb, de így is finom fagylaltot készíthetsz.

    10

    Ha a fagylalt megfelelő állagú, tálald frissen, vagy tedd egy légmentesen zárható dobozba és fagyaszd további 2-3 órán át a tökéletes állag eléréséhez.

    A légmentes tárolás segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.