Csokoládé mousse torta tálalva

Csokoládé mousse torta

A csokoládé mousse torta a desszertek luxus kategóriájába tartozik, amelyet a selymes csokoládé mousse és a puha piskóta tökéletes harmóniája tesz igazán különlegessé. Ez a torta ideális választás ünnepi alkalmakra vagy romantikus vacsorákra, ahol lenyűgözni szeretnénk vendégeinket. Az elkészítése egyszerű, de az eredmény egy igazán lenyűgöző és ínycsiklandó édesség.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Étcsokoládé
300 ml Tejszín
3 db Tojás
100 g Cukor
100 g Liszt
50 g Vaj
10 g Sütőpor
30 g Porcukor
20 g Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapírral bélelt forma megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyen ki tudd venni.

    2

    Olvaszd meg az étcsokoládét gőz fölött, és hagyd hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet.

    3

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a kakaóport.

    A kakaóport szitáld át a liszttel együtt, hogy elkerüld a csomósodást.

    4

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.

    A vaj és a cukor habosra keverése elengedhetetlen a könnyű és levegős tortaalaphoz.

    5

    Lassan keverd hozzá az olvasztott csokoládét, majd a száraz hozzávalókat.

    A száraz hozzávalókat szitálva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész.

    7

    Készítsd el a mousse-t: verd fel a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá az olvasztott csokoládét és porcukrot.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Az olvasztott csokoládé is hűljön le kicsit, mielőtt a tejszínhez kevered.

    8

    A kihűlt tortalapot vízszintesen vágd ketté, és töltsd meg a csokoládé mousse-szal.

    Használj éles, recés kést a tortalap kettévágásához, hogy egyenletes legyen a vágás.

    9

    Vond be a tortát a maradék mousse-szal, és díszítsd kakaóporral vagy csokoládéforgáccsal.

    A mousse-szal bevont tortát tedd hűtőbe legalább 30 percre, mielőtt díszítenéd, hogy a mousse kicsit megdermedjen.

    10

    Hűtsd a tortát legalább 2 órán át tálalás előtt, hogy a mousse megdermedjen.

    A legjobb, ha a tortát egy éjszakán át hűtöd, hogy a mousse teljesen megdermedjen és az ízek összeérjenek.