Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő sütéshez. A forma kivajazása és lisztezése megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy a kakaópor ne legyen csomós, és a sütőpor egyenletesen elkeveredjen.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden hozzáadás után.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára, majd öntsd a formába.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, így a tészta szép sima lesz. Ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Süsd 25-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hűtsd ki teljesen.
A sütési időt tűpróbával ellenőrizd. Ha a torta teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával. A tortát hagyd a formában kihűlni, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Olvaszd fel az étcsokoládét a tejszínnel vízgőz felett, és hagyd kicsit hűlni, amíg sűrű, de folyós állagot kap.
Ügyelj, hogy a csokoládé ne égjen meg a gőz felett. A tejszín zsírtartalma legyen legalább 30%, hogy a ganache szép fényes legyen.
Egy keverőtálban keverd össze a ropogós gabonapelyhet a csokoládékrémmel. Oszlasd el ezt a réteget a kihűlt torta tetején egyenletesen.
A gabonapelyhet ne törd össze túlságosan, hogy megmaradjon a ropogós állaga. A csokoládékrémet egyenletesen oszlasd el a tetején.
Díszítsd a torta tetejét porcukorral, kakaóporral vagy extra csokoládéforgáccsal, ízlés szerint.
A díszítés teljesen rád van bízva, használj bátran kreatív megoldásokat.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy a ropogós réteg megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a ropogós réteg megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.