Csokoládé roppanós torta ropogós gabonapehellyel

Csokoládé roppanós torta

A csokoládé roppanós torta egy igazán különleges desszert, amely a gazdag csokoládés ízeket ötvözi a ropogós textúrával. Ez a torta tökéletes választás családi összejövetelekre, születésnapokra vagy bármilyen különleges alkalomra. A tetején található ropogós gabonapelyhes réteg izgalmas kontrasztot ad a puha tortaalapnak, míg az étcsokoládé gazdag íze minden falatot emlékezetessé tesz. A recept egyszerűen követhető, és garantáltan lenyűgözi a vendégeidet.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 15 perc
4200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Liszt
150 g Kristálycukor
120 g Vaj
3 db Tojás
100 ml Tej
50 g Kakaópor
1 cs. Sütőpor
200 g Étcsokoládé
250 ml Tejszín
100 g Ropogós gabonapehely
50 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő sütéshez. A forma kivajazása és lisztezése megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy a kakaópor ne legyen csomós, és a sütőpor egyenletesen elkeveredjen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden hozzáadás után.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára, majd öntsd a formába.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, így a tészta szép sima lesz. Ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Süsd 25-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hűtsd ki teljesen.

    A sütési időt tűpróbával ellenőrizd. Ha a torta teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával. A tortát hagyd a formában kihűlni, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    6

    Olvaszd fel az étcsokoládét a tejszínnel vízgőz felett, és hagyd kicsit hűlni, amíg sűrű, de folyós állagot kap.

    Ügyelj, hogy a csokoládé ne égjen meg a gőz felett. A tejszín zsírtartalma legyen legalább 30%, hogy a ganache szép fényes legyen.

    7

    Egy keverőtálban keverd össze a ropogós gabonapelyhet a csokoládékrémmel. Oszlasd el ezt a réteget a kihűlt torta tetején egyenletesen.

    A gabonapelyhet ne törd össze túlságosan, hogy megmaradjon a ropogós állaga. A csokoládékrémet egyenletesen oszlasd el a tetején.

    8

    Díszítsd a torta tetejét porcukorral, kakaóporral vagy extra csokoládéforgáccsal, ízlés szerint.

    A díszítés teljesen rád van bízva, használj bátran kreatív megoldásokat.

    9

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy a ropogós réteg megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a ropogós réteg megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.