A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban összekeverjük.
Használj átszitált lisztet, hogy a tészta könnyebb legyen.
A hideg, felkockázott vajat a száraz hozzávalókhoz adjuk, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, hogy morzsás állagot kapjunk.
A vajat minél hidegebben tartsd, hogy ne olvadjon meg, amíg morzsolod.
Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, majd gyorsan összegyúrjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll, különben kemény lesz.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A tésztát akár egy éjszakára is hűtőbe teheted, hogy még jobban összeérjenek az ízek.
A hűtött tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd linzerkiszúróval köröket szaggatunk belőle.
Ha a tészta ragad, tegyél a tetejére is egy réteg folpackot, és úgy nyújtsd ki.
A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a linzereket, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek.
Figyeld a linzereket sütés közben, mert hamar megéghetnek.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd elkészítjük a csokoládés-banános tölteléket.
A linzereket rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak meg.
A banánt villával pépesítjük, majd az apróra vágott étcsokoládéval és a meleg tejszínnel simára keverjük, amíg krémes állagot kapunk.
A töltelékbe adhatsz egy kis rumot vagy konyakot is, hogy még ízletesebb legyen.
A linzerek egyik felét megkenjük a csokoládés-banános krémmel, majd egy másik linzerrel befedjük.
A tölteléket ne vidd a linzer széléig, mert összenyomva kifolyhat.
A kész linzereket porcukorral megszórjuk, és tálalás előtt hagyjuk állni legalább 30 percet, hogy az ízek összeérjenek.
A porcukrot szitán keresztül szórd a linzerekre, hogy egyenletesebb legyen a réteg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.