Csokoládés kulfi tálalva, pisztáciával és friss csokoládé darabokkal

Csokoládés kulfi

A kulfi az egyik legismertebb indiai desszert, amely különleges, sűrű, tej alapú fagylalt. A csokoládés változatot a hagyományos ízvilág mellett gazdag, mély csokoládéval készítjük, hogy egy igazán különleges desszertet kínáljunk. A kulfi textúrája krémes és édes, míg a hozzáadott pisztácia egy kis ropogósságot és friss ízt ad, hogy tökéletes ellentétben álljon a lágy csokoládéval. Ez a recept egy remek választás, ha valami újat szeretnél kipróbálni, és hűsítő, mégis gazdag desszertet keresel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tej
200 ml Tejszín
100 g Cukor
3 ek. Kakaópor
50 g Tejszínhab
30 g Pistácia (opcionális)
1 tk. Vanília kivonat
100 g Fehér csokoládé
100 g Fekete csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és a tejszínt egy lábasban forrald össze a cukorral és kakaóporral, majd folyamatos keverés mellett főzd 5-7 percig, amíg a keverék besűrűsödik.

    Fontos, hogy alacsony lángon főzd, hogy a tej ne forrjon túl gyorsan, és ne égjen le.

    2

    A fehér és fekete csokoládét apró darabokra vágd, majd add hozzá a tejkeverékhez, és keverd simára.

    A csokoládét apró darabokra vágva könnyebben feloldódik a keverékben.

    3

    Amikor a csokoládé teljesen felolvadt és sima állagot kaptál, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit.

    Hagyj elegendő időt, hogy a keverék ne legyen túl forró, amikor a következő lépéshez érkezel.

    4

    A vaníliakivonatot és a tejszínhabot óvatosan keverd hozzá a keverékhez, majd öntsd a masszát fagyasztóformákba.

    Ha sűrűbb kulfit szeretnél, a tejszín helyett használhatsz több cukrozott tejfölt.

    5

    Tedd a fagyasztóba legalább 6 órára, de ideális esetben éjszakára hagyd, hogy teljesen megdermedjen.

    A legjobb eredmény érdekében érdemes legalább 8 órán át fagyasztani, hogy a kulfi teljesen megdermedjen.

    6

    Tálalás előtt egy pillanatra mártsd a formát meleg vízbe, hogy könnyen kicsússzon a kulfi, majd szórd meg apróra vágott pisztáciával (ha szeretnéd).

    A pisztácia extra ropogósságot ad, és remekül kiegészíti a csokoládé édes ízét.