A tejet és a tejszínt egy lábasban forrald össze a cukorral és kakaóporral, majd folyamatos keverés mellett főzd 5-7 percig, amíg a keverék besűrűsödik.
Fontos, hogy alacsony lángon főzd, hogy a tej ne forrjon túl gyorsan, és ne égjen le.
A fehér és fekete csokoládét apró darabokra vágd, majd add hozzá a tejkeverékhez, és keverd simára.
A csokoládét apró darabokra vágva könnyebben feloldódik a keverékben.
Amikor a csokoládé teljesen felolvadt és sima állagot kaptál, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit.
Hagyj elegendő időt, hogy a keverék ne legyen túl forró, amikor a következő lépéshez érkezel.
A vaníliakivonatot és a tejszínhabot óvatosan keverd hozzá a keverékhez, majd öntsd a masszát fagyasztóformákba.
Ha sűrűbb kulfit szeretnél, a tejszín helyett használhatsz több cukrozott tejfölt.
Tedd a fagyasztóba legalább 6 órára, de ideális esetben éjszakára hagyd, hogy teljesen megdermedjen.
A legjobb eredmény érdekében érdemes legalább 8 órán át fagyasztani, hogy a kulfi teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt egy pillanatra mártsd a formát meleg vízbe, hogy könnyen kicsússzon a kulfi, majd szórd meg apróra vágott pisztáciával (ha szeretnéd).
A pisztácia extra ropogósságot ad, és remekül kiegészíti a csokoládé édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.