Egy közepes méretű lábosban keverd össze a cukrot, kakaóport és a kukoricakeményítőt.
Fontos, hogy a száraz hozzávalókat alaposan elkeverd, mielőtt a tejet hozzáadod, így elkerülheted a csomók kialakulását.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyenek csomók.
A legjobb, ha a tejet apránként adagolod, miközben egy habverővel folyamatosan kevered a keveréket.
Tedd a lábost közepes lángra, és kevergetve melegítsd, amíg a keverék elkezd sűrűsödni.
Légy türelmes és folyamatosan kevergesd a pudingot, különösen az edény alján, hogy ne égjen le.
Add hozzá az étcsokoládét és a vaníliakivonatot, majd keverd addig, amíg a csokoládé teljesen elolvad és a puding selymes állagot kap.
Használj jó minőségű étcsokoládét a gazdagabb ízért. A csokoládét apró darabokra törve könnyebben elolvad.
Öntsd a pudingot tálkákba, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
A tálkákat öblítsd ki hideg vízzel, mielőtt beleöntöd a pudingot, így könnyebben kifog esni belőle.
Tedd a tálkákat a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a puding teljesen megszilárduljon.
Ha szeretnéd elkerülni a bőrösödést a puding tetején, takard le a tálkákat folpackkal, közvetlenül a puding felületére simítva.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal, reszelt csokoládéval vagy gyümölccsel ízlés szerint.
A díszítéshez használhatsz szezonális gyümölcsöket vagy akár egy kis kakaóport is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.