Csokoládés szelet aranybarna csokoládéval és porcukorral

Csokoládés szelet

A csokoládés szelet egy egyszerű, mégis különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízével hódít. Ez a recept könnyen elkészíthető, így ideális választás akár egy hétköznapi édességnek, akár egy különleges alkalomra. A puha tészta és az olvasztott csokoládé tökéletes harmóniát alkot minden falatban. Próbáld ki, és varázsolj mosolyt szeretteid arcára ezzel a finomsággal!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
150 g Vaj
200 g Étcsokoládé (olvasztott)
3 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
2 ek. Kakaópor
1 csomag Vaníliás cukor
2 ek. Porcukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. TIPP: Olajjal kend meg a sütőpapírt, hogy ne ragadjon rá a sütemény.

    A sütőt alsó-felső sütésre állítsd, hogy egyenletesen süljön a sütemény.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és kakaóport. TIPP: Szitáld át a száraz hozzávalókat, hogy a sütemény sima legyen.

    Ha nincs kakaóporod, használhatsz cukrozatlan kakaót is.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat.

    A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, hogy jobban elkeveredjenek.

    4

    Olvaszd fel az étcsokoládét, és keverd a vajas-tojásos keverékhez.

    Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel óvatosan, nehogy megégjen.

    5

    Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, felváltva a tejjel, amíg sima tésztát nem kapsz. TIPP: Ne keverd túl, hogy a sütemény könnyű maradjon.

    A tejet fokozatosan adagold, hogy ne csapódjon ki a tészta.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és simítsd el a tetejét. TIPP: Egy spatula segítségével oszlasd el egyenletesen.

    Ha szeretnéd, szórhatsz a tetejére csokidarabokat vagy diót.

    7

    Süsd a süteményt 25-30 percig, vagy amíg egy tű tisztán jön ki belőle. TIPP: Ne nyisd ki a sütőt az első 15 percben, hogy a sütemény ne essen össze.

    Ha a teteje túl hamar barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Hűtsd le a süteményt a tepsiben 10 percig, majd emeld ki, és helyezd egy rácsra teljesen kihűlni.

    A rácson teljesen kihűlve könnyebben szeletelhető.

    9

    Szórd meg porcukorral, és szeleteld fel. TIPP: Tálalhatod olvasztott csokoládéval vagy tejszínhabbal is.

    A szeleteket nedves késsel vágd, hogy szebb legyen a vágási felület.