Cuchuco con espinazo (sertésgerinccel) gazdag húsos zöldséges leves tálalva

Cuchuco con espinazo (sertésgerinccel)

A Cuchuco egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet elsősorban Kolumbiában és más dél-amerikai országokban készítenek. A sertésgerinc és a friss zöldségek kombinációja az étel alapja, míg a koriander és egyéb fűszerek gazdagítják az ízeket. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, és remek választás egy tartalmas ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertésgerinc
2 db Cukkini
2 db Sárgarépa
200 g Fehér bab
100 g Kukorica
1 csokor Koriander
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
1 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésgerincet vágjuk kisebb darabokra. A cukkinit és sárgarépát hámozzuk meg és szeleteljük fel.

    A zöldségeket egyenletes méretű darabokra vágjuk, hogy minden egyenletesen megfőjön.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg a sertésgerincet minden oldalán, amíg szép barna színt kap.

    A hús pirításával mélyebb ízt adunk a levesnek. Ne zsúfold túl a fazekat, hogy a hús szép egyenletesen piruljon.

    3

    Miután a hús megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát, köményt, sót és borsot. Keverjük össze, majd öntsük fel vízzel.

    A fokhagyma és a kömény adja meg az étel alapízeit. Főzés közben a fokhagyma kioldja az aromáját.

    4

    Főzzük a húst alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

    Alacsony hőmérsékleten hosszabb ideig főzzük, hogy a hús teljesen megpuhuljon és az ízek jól összeérjenek.

    5

    Amikor a hús már megpuhult, adjuk hozzá a felaprított cukkinit, sárgarépát, babot és kukoricát.

    A zöldségeket később adjuk hozzá, hogy ne főjenek túl és megőrizzék a frissességüket.

    6

    Főzzük a leveset további 20-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az összes íz jól összeér.

    Ellenőrizzük a leveset, hogy ne legyen túl sűrű. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet.

    7

    Miután a leves elkészült, szórjuk meg friss korianderrel és tálaljuk melegen.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti az étel gazdag ízvilágát.