Cucumber appam friss korianderrel tálalva

Cucumber appam

Az appam egy hagyományos dél-ázsiai étel, amelyet gyakran készítenek kókusztejjel és különféle friss zöldségekkel. A uborkás változata egy frissítő és könnyű étkezést kínál, amely ideális a melegebb hónapokban. Az uborka enyhén ropogós textúrája és a kókusztej gazdag íze tökéletes harmóniában van egymással.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Kukoricadara
1 db Friss uborka
2 ek. Kókuszreszelék
150 ml Kókusztej
100 ml Víz
1 csipet
1 tk. Élesztő
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt oldd fel egy kevés meleg vízben, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy felhabosodjon.

    Az élesztő megfelelő aktiválásához fontos, hogy a víz ne legyen túl forró.

    2

    A rizslisztet és kukoricadarát egy tálban keverd össze, majd add hozzá a felhabosodott élesztőt, kókusztejet és vizet. Keverd simára a tésztát.

    A tészta ne legyen túl sűrű, hanem folyós állagú, hogy szépen tudjon terjedni a serpenyőben.

    3

    Reszeld le a friss uborkát, majd add hozzá a tésztához, valamint a kókuszreszeléket és egy csipet sót. Keverd jól össze.

    Az uborka frissességet és enyhe roppanósságot ad a tésztának, miközben a kókuszreszelék gazdag textúrát biztosít.

    4

    Hagyd a tésztát egy meleg helyen pihenni körülbelül 30 percig, hogy az élesztő dolgozhasson és a tészta megkeljen.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    5

    Melegíts egy serpenyőt közepes hőmérsékleten. Amikor a serpenyő elég meleg, önts bele egy kis adag tésztát, és körkörösen terítsd el.

    Ha szeretnéd, használhatsz egy pici olajat a serpenyőben, de a kókusztej elegendő zsiradékot ad a tésztának.

    6

    Süssd a tésztát mindkét oldalán aranybarnára, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A tésztának finoman ropogósnak kell lennie, de a belseje puha és lágy.