Az élesztőt oldd fel egy kevés meleg vízben, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy felhabosodjon.
Az élesztő megfelelő aktiválásához fontos, hogy a víz ne legyen túl forró.
A rizslisztet és kukoricadarát egy tálban keverd össze, majd add hozzá a felhabosodott élesztőt, kókusztejet és vizet. Keverd simára a tésztát.
A tészta ne legyen túl sűrű, hanem folyós állagú, hogy szépen tudjon terjedni a serpenyőben.
Reszeld le a friss uborkát, majd add hozzá a tésztához, valamint a kókuszreszeléket és egy csipet sót. Keverd jól össze.
Az uborka frissességet és enyhe roppanósságot ad a tésztának, miközben a kókuszreszelék gazdag textúrát biztosít.
Hagyd a tésztát egy meleg helyen pihenni körülbelül 30 percig, hogy az élesztő dolgozhasson és a tészta megkeljen.
A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Melegíts egy serpenyőt közepes hőmérsékleten. Amikor a serpenyő elég meleg, önts bele egy kis adag tésztát, és körkörösen terítsd el.
Ha szeretnéd, használhatsz egy pici olajat a serpenyőben, de a kókusztej elegendő zsiradékot ad a tésztának.
Süssd a tésztát mindkét oldalán aranybarnára, majd tálald friss korianderrel díszítve.
A tésztának finoman ropogósnak kell lennie, de a belseje puha és lágy.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.