A cukkinit alaposan mosd meg, vágd le a végeit, és kockázd fel kisebb darabokra.
Ha bio cukkinit használsz, nem szükséges meghámozni, a héja is ehető.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
A hagymát apróra vágd, hogy gyorsabban megpuhuljon és ne legyen zavaró a levesben.
Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz tőle a leves.
Add hozzá a cukkinit, és párold 5 percig, hogy az ízei intenzívebbek legyenek.
Időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le.
Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 15 percig, amíg a cukkini teljesen megpuhul.
Ha nincs alapleved, használhatsz zöldségleveskockát vagy vizet is.
Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.
A forró levest óvatosan pürésítsd, mert kifröccsenhet. Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is, de ebben az esetben hagyd kicsit hűlni a levest.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig.
A tejszín helyett használhatsz kókusztejet is a vegán verzióhoz.
Tálalás előtt hagyd kissé hűlni, majd díszítsd friss petrezselyemmel vagy pirított tökmaggal.
A leves tetejére tehetsz egy kanál tejfölt vagy joghurtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.