Cukkinis paradicsomkrémleves tálalva

Cukkinis paradicsomkrémleves

A cukkinis paradicsomkrémleves egy frissítő és ízletes étel, amely a paradicsom édes-savanyú ízét ötvözi a cukkini friss zöldséges ízével. A két zöldség kombinációja egy selymes, gazdag textúrájú levest eredményez, amely a tejszín hozzáadásával krémessé válik. Képzeld el, ahogy a paradicsom és a cukkini egyesülnek a levesben, miközben a fokhagyma és a vöröshagyma gazdagítják az ízeket. A végeredmény egy könnyed, mégis ínycsiklandó étel, amely friss és tápláló egyszerre. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához, vagy egy egészséges étkezéshez, amely minden falatjában örömet okoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Cukkini
4 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinikat hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A paradicsomokat vágd félbe, a vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel őket.

    Ha a cukkini héja vékony és zsenge, nem szükséges meghámozni.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    Vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha úgy jobban szereted. Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a levesnek.

    3

    Add hozzá a felvágott cukkinikat és paradicsomot, majd pirítsd őket 5-6 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A zöldségeket addig pirítsd, amíg kicsit megpuhulnak. Ez segít, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 15-20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A pürésítésnél óvatosan dolgozz, mert a forró leves fröcskölhet. Használj magas falú edényt.

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    A tejszín helyett használhatsz növényi tejszínt is, ha vegán változatot szeretnél készíteni. Bazsalikommal is ízesítheted.