Készítsd elő a hozzávalókat: reszeld le a cukkiniket és a sajtot. A cukkinit finoman nyomd ki, hogy eltávolítsd a felesleges vizet.
A cukkiniből kinyomkodott víz eláztathatja a tésztát, ezért fontos, hogy minél alaposabban eltávolítsd.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot.
A száraz hozzávalók egyenletes elkeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a scone szépen megemelkedik.
Kockázd fel a vajat, és add a lisztes keverékhez. Morzsold össze a vajat a liszttel, hogy apró szemcséket kapj. Ez segít, hogy a scone könnyű és omlós legyen.
A vaj legyen hideg, és ne dolgozd túl sokat, mert a tészta kemény lesz. Használhatsz késes robotgépet is a vaj elmorzsolásához.
Add hozzá a reszelt cukkinit és sajtot a tésztához, majd keverd el egyenletesen.
Óvatosan keverd el, hogy a vaj ne olvadjon meg.
Egy kis tálban verd fel a tojást, és a tejszín felét. A tojásos-tejszínes keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll. A túlzott gyúrás kemény scone-okat eredményez.
Formálj a tésztából egy 3-4 cm vastag kört, majd egy kis lisztezett felületen vágd fel 6-8 darabra.
A tésztát késsel vagy pogácsaszaggatóval is felvághatod. A háromszög alakú scone-ok a leggyakoribbak.
Helyezd a tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a maradék tejszínt kend rájuk a fényesebb hatás érdekében.
A tejszín helyett használhatsz felvert tojást is a tetejük megkenéséhez.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a tetejük aranybarnára nem sül.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a scone-okra, nehogy megégjenek. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsültek-e.
Hagyd hűlni a scone-okat, majd tálald őket friss vajjal vagy egy kis joghurttal.
A scone-ok melegen a legfinomabbak, de másnap is fogyaszthatók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.