Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
A forma helyett használhatsz sütőpapírt is, így biztosan nem ragad le a tészta.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.
Olvaszd meg az étcsokoládét gőz felett, és add hozzá a tojásos keverékhez.
Ügyelj arra, hogy a csokoládé ne égjen meg. A gőz felett olvasztás a legbiztonságosabb módszer.
Add hozzá a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e.
A krémhez habosítsd fel a tejszínt, majd keverd össze a porcukorral és a maradék olvasztott csokoládéval.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós.
Vond be a torta tetejét és oldalát a csokoládékrémmel, majd simítsd el egyenletesen.
Használj egy hosszú pengéjű kést vagy spatulát a krém egyenletes elsimításához.
Díszítsd a tortát színes mini cukorkákkal és ehető gyöngyökkel, szórva őket a tetejére és az oldalára.
A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használj különböző méretű és színű cukorkákat.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.
A hűtés segít abban, hogy a krém megszilárduljon és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.