Cukrozott narancshéjas croissant tálalva

Cukrozott narancshéjas croissant

A croissant a francia pékségek egyik legnépszerűbb süteménye, amelyet sokféle töltelékkel elkészíthetünk. A cukrozott narancshéjas croissant egy különleges változat, amely ötvözi a ropogós tészta és az édes, citrusos narancshéj aromáját. A narancshéj frissességet és természetes édességet ad a süteménynek, amely tökéletes választás reggelire vagy egy könnyed desszertként. Ha szereted a gyümölcsös, illatos péksüteményeket, ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Finomliszt
150 g Vaj
100 ml Tej
2 db Tojás
7 g Szárított élesztő
40 g Cukor
5 g
50 g Cukrozott narancshéj
30 ml Narancslé
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő sütési eredményhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a croissantok leragadjanak.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.

    A száraz hozzávalók egyenletes elkeverése biztosítja, hogy a tészta is egyenletes legyen.

    3

    Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.

    A tej ne legyen túl meleg, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Ha az élesztő nem habzik fel 5 perc alatt, valószínűleg nem jó, és újat kell használni.

    4

    A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket és a narancslevet, majd kezdd el összedolgozni.

    A hozzávalókat fokozatosan add hozzá, hogy a tészta ne legyen túl folyékony.

    5

    Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

    A hideg vaj segít a tészta rétegzettségének kialakításában. A gyúrás időigényes lehet, de fontos a megfelelő állag eléréséhez.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    Használj lisztet a nyújtáshoz, hogy a tészta ne ragadjon le. A háromszögek mérete befolyásolja a croissantok végső méretét.

    7

    Minden háromszög közepére szórj egy kevés aprított cukrozott narancshéjat, majd tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok narancshéjat, mert az megnehezítheti a feltekerést. A croissantokat szorosan tekerd fel, hogy megtartsák a formájukat.

    8

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire és hagyd kelni 20 percig.

    A kelesztés során a croissantok megduzzadnak, és könnyebbek lesznek. Takard le őket egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

    9

    Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A tojás segít a croissantoknak szép színt adni. Figyeld a sütőt, mert a sütési idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés extra cukrozott narancshéjjal tálalás előtt.

    A cukrozott narancshéj nem csak díszítésre jó, hanem fokozza a croissant ízét is. Érdemes otthon elkészíteni, de készen is kapható.