Cullen skink, skót halleves babérlevéllel tálalva

Cullen skink babérlevéllel

A Cullen skink a skót konyha egyik legismertebb levesévé vált, különösen Cullen városából származik. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízvilággal rendelkezik, és a füstölt haddockot kombinálja a tejszínes leves alappal. A babérlevél és torma hozzáadása különleges frissességet és egyedi ízt kölcsönöz neki.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Füstölt haddock
750 ml Tej
1 db Alma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Torma
1 db Babérlevél
300 g Krumpli
2 ek. Vaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt haddockot tedd egy lábasba, és öntsd rá a tejet. Add hozzá a babérlevelet és a fokhagymát, majd forrald fel.

    A babérlevél és fokhagyma segítenek kiemelni a hal ízét, miközben gazdagítják a leves alapját.

    2

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 10 percig, hogy a hal jól átvegye a tejet és a fűszerek ízét.

    A füstölt haddock gazdag íze tökéletesen illik a tejhez, így ne aggódj, hogy túl erős lesz.

    3

    A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul.

    A krumpli adja a leves sűrűségét, és egy kellemes krémes állagot biztosít.

    4

    Amikor a hal kész, szedd ki, és szedd le a bőrét, majd a halat törd darabokra.

    A hal könnyen szétesik, ezért figyelj arra, hogy ne túlfőzd.

    5

    A főtt krumplit pürésítsd, majd add hozzá a halat és a tejet, amit főzés közben felhasználtál.

    A krumpli pürésítése adja meg a leves krémességét, ami nélkül a Cullen skink nem lenne az igazi.

    6

    Keverd össze a tormát, sót, borsot, és a friss petrezselymet. Ezt is adj hozzá a leveshez, hogy fokozza az ízeket.

    A torma enyhén csípős íze kiemeli a halat, és egy friss, karakteres ízt ad a levesnek.

    7

    A levest főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd szervírozd forrón.

    A Cullen skink igazán finom, ha friss, forró állapotban tálalják, így fogyasztás előtt hagyd pihenni egy kicsit, hogy az ízek még jobban összeérjenek.