Cullen Skink burgonyával tálalva, gazdag hal ízekkel

Cullen Skink burgonyával

A Cullen Skink egy tradicionális skót halászlés, amely Cullen városából származik. Az étel egyszerű, de gazdag ízvilágú, és hagyományosan füstölt halat használ. Az eredeti receptben általában füstölt tőkehalat alkalmaznak, de a friss hal variációk is elterjedtek. A Cullen Skink melegítő, tápláló étel, amely ideális választás a hideg skót télre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér hal (tőkehal vagy más fehér húsú hal)
3 db Burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
500 ml Tej
300 ml Hal alaplé
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd fel kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A burgonya méretétől függően érdemes egyenlő méretű kockákra vágni, hogy egyenletesen megfőjön.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre 2-3 percig.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik az étel.

    3

    Add hozzá a burgonyát, és keverd össze a hagymával. Öntsd fel a hal alaplével és a tejjel. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt és főzd 10-12 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kevés extra hal alaplevet vagy vizet.

    4

    A halat vágd fel kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez. Főzd még 5-7 percig, amíg a hal átfő.

    A halat ne főzd túl, mert akkor széteshet. Érdemes a halat utolsó lépésként hozzáadni.

    5

    Kóstold meg a levest, és ízesítsd sóval és borssal. Ha szeretnéd, szórd meg friss petrezselyemmel a tálalás előtt.

    A friss petrezselyem nemcsak szép színt ad a levesnek, hanem friss ízt is kölcsönöz.