A burgonyát hámozd meg, majd vágd fel kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A burgonya méretétől függően érdemes egyenlő méretű kockákra vágni, hogy egyenletesen megfőjön.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre 2-3 percig.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik az étel.
Add hozzá a burgonyát, és keverd össze a hagymával. Öntsd fel a hal alaplével és a tejjel. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt és főzd 10-12 percig, amíg a burgonya megpuhul.
Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kevés extra hal alaplevet vagy vizet.
A halat vágd fel kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez. Főzd még 5-7 percig, amíg a hal átfő.
A halat ne főzd túl, mert akkor széteshet. Érdemes a halat utolsó lépésként hozzáadni.
Kóstold meg a levest, és ízesítsd sóval és borssal. Ha szeretnéd, szórd meg friss petrezselyemmel a tálalás előtt.
A friss petrezselyem nemcsak szép színt ad a levesnek, hanem friss ízt is kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.