Cullen Skink chorizóval, gazdag és krémes skót halleves.

Cullen Skink chorizóval

A Cullen Skink egy hagyományos skót étel, amelyet a híres Cullen városában készítettek először. A leves alapja a füstölt haddock, amelyet tejjel és tejszínnel sűrítenek. A chorizó hozzáadásával egy különleges, fűszeres ízt kaptunk, ami igazán különlegessé teszi az ételt. Ez a leves egy igazi comfort food, amely ideális hideg napokon, és garantáltan mindenkit felmelegít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Füstölt haddock (vagy más fehér hal)
100 g Chorizó
1 db Póréhagyma
2 db Burgonya
300 ml Tej
150 ml Tejszín
500 ml Hal alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chorizót apró szeletekre vágjuk, majd egy nagy lábasban, olívaolajon aranybarnára pirítjuk.

    A chorizó adja az ételnek a karakteres füstös és fűszeres ízt. Ne hagyd túl sokáig pirulni, mert akkor túl kemény lehet.

    2

    A póréhagymát tisztítsuk meg, majd apró szeletekre vágjuk. A chorizóval együtt pirítsuk meg a lábasban, amíg a póréhagyma megpuhul.

    A póréhagyma jól illik a halhoz, de ne pirítsd túl sokáig, mert akkor keserű lehet.

    3

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kis kockákra. Add hozzá a póréhagymához, majd öntsd fel a hal alaplével. Forrald fel, és főzd 10-12 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A burgonya sűríti az ételt, így nem szükséges túl sok tejszínt adni a végén. Ha szeretnéd, az ételt botmixerrel is pürésítheted, hogy krémesebb legyen.

    4

    A halat felhasználás előtt szedd kisebb darabokra. Add hozzá a leveshez, és főzd 5-7 percig, amíg a hal teljesen átsül.

    A füstölt hal különleges ízt ad a levesnek, de ha nem találsz füstölt haddockot, bármilyen fehér halat használhatsz.

    5

    Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd sóval, borssal ízesítsd. Főzd további 5-7 percig, amíg a leves sűrűsödik.

    A tejszín lágyítja a leves ízét, de ne tedd túl sokáig a tűzhelyre, mert akkor túlságosan sűrű lesz.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a levest friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem frissességet és színt ad a levesnek, így nemcsak ízletes, de szép is lesz.