A füstölt haddockot tedd egy nagy fazékba, öntsd fel a hal alaplével, és főzd 10-12 percig, amíg a hal megpuhul. Ezután vedd ki a halat, és tartsd melegen.
Ha nem találsz füstölt haddockot, használhatsz más típusú füstölt halat, például füstölt pisztrángot vagy makrélát.
A vöröshagymát, fokhagymát és a sárgarépát apróra vágd, majd a vajon pirítsd őket 5-6 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
A sárgarépa édes íze jól harmonizál a füstölt hallal. Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg a zöldségek.
A rizst főzd meg külön edényben, majd tedd félre.
A rizs a soup sűrűségének szabályozásában segít, tehát ha sűrűbbre szeretnéd, több rizst adhatsz hozzá.
A főtt halat óvatosan szedd szét, és tedd vissza a zöldségekhez a fazékba. Ezután add hozzá a krémes tejfölt és a citromlevet, majd keverd jól össze.
A citromlé frissességet ad a levesnek, és kiemeli a hal ízét. Ne használd túl sokat, hogy ne veszítse el frissességét.
A levesben keverd el a főtt rizst, és főzd további 5-6 percig, amíg minden jól összeér.
A rizs egyenletesen eloszlik a levesben, és finom sűrűséget ad neki. Ha túl sűrű lenne, egy kis alaplével hígíthatod.
Sóval, borssal ízesítsd, és friss petrezselyemmel díszítve tálald.
A petrezselyem frissessége és színe egy kellemes kontrasztot ad a sűrű, krémes levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.