Cullen skink citromlével, hal és rizs leves

Cullen skink citromlével

A Cullen skink egy hagyományos skót étel, amelyet a skóciai Cullen városában készítettek először. Eredetileg füstölt haddockot használtak hozzá, amely a leves gazdag, füstös ízét adja. A citromlé hozzáadásával a leves friss és élénk ízt kap, ami tökéletesen illik a gazdag, krémes alaphoz. Ez az étel Skócia egyik legismertebb halételévé vált, és az évek során az egyik legnépszerűbb skót leves lett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Füstölt haddock
2 ek. Vaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
100 g Krémes tejföl
100 g Rizs
1 l Hal alaplé
1 tk. Friss citromlé
1 csipet
1 csipet Bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt haddockot tedd egy nagy fazékba, öntsd fel a hal alaplével, és főzd 10-12 percig, amíg a hal megpuhul. Ezután vedd ki a halat, és tartsd melegen.

    Ha nem találsz füstölt haddockot, használhatsz más típusú füstölt halat, például füstölt pisztrángot vagy makrélát.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és a sárgarépát apróra vágd, majd a vajon pirítsd őket 5-6 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    A sárgarépa édes íze jól harmonizál a füstölt hallal. Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg a zöldségek.

    3

    A rizst főzd meg külön edényben, majd tedd félre.

    A rizs a soup sűrűségének szabályozásában segít, tehát ha sűrűbbre szeretnéd, több rizst adhatsz hozzá.

    4

    A főtt halat óvatosan szedd szét, és tedd vissza a zöldségekhez a fazékba. Ezután add hozzá a krémes tejfölt és a citromlevet, majd keverd jól össze.

    A citromlé frissességet ad a levesnek, és kiemeli a hal ízét. Ne használd túl sokat, hogy ne veszítse el frissességét.

    5

    A levesben keverd el a főtt rizst, és főzd további 5-6 percig, amíg minden jól összeér.

    A rizs egyenletesen eloszlik a levesben, és finom sűrűséget ad neki. Ha túl sűrű lenne, egy kis alaplével hígíthatod.

    6

    Sóval, borssal ízesítsd, és friss petrezselyemmel díszítve tálald.

    A petrezselyem frissessége és színe egy kellemes kontrasztot ad a sűrű, krémes levesnek.