Cullen skink füstölt haddockkal, friss petrezselyemmel tálalva

Cullen skink füstölt haddockkal

A Cullen skink egy tradicionális skóciai étel, amelyet először Cullen városában készítettek a 19. században. Az étel alapját a füstölt haddock adja, amelyet tejszínnel és zöldségekkel főznek össze. Az étel az idők során a skót konyha egyik jellegzetes fogásává vált, és ma már világszerte ismert. A Cullen skink gazdag, krémes állaga és füstös íze minden étkezéshez tökéletes választás, különösen hideg téli napokon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Füstölt haddock
1 szál Póréhagyma
1 db Sárgarépa
3 db Krumpli
200 ml Tejszín
500 ml Hal alaplé
2 ág Friss petrezselyem
1 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt haddockot szedd darabokra, és tedd félre. Ha szükséges, távolítsd el a bőrét és a nagyobb szálkákat.

    A haddocknak enyhe füstös íze van, ami remekül passzol a krémes leveshez.

    2

    A póréhagymát és a sárgarépát vágd fel apróra. A krumplit hámozd meg és kockázd fel.

    A póréhagyma finom, enyhén édes íze segít gazdagítani a leves alapját.

    3

    Egy nagy lábasban melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a póréhagymát és sárgarépát 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A póréhagyma és a sárgarépa pirítása fokozza az ízeket, így a leves alapja sokkal gazdagabb lesz.

    4

    Add hozzá a felkockázott krumplit és a hal alaplevet, majd főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A krumpli főzése segít a leves sűrűsödésében, ezért fontos, hogy jól megfőjön.

    5

    A leveshez add hozzá a füstölt haddockot és a tejszínt, majd főzd további 5-10 percig, amíg minden jól összeér.

    A tejszín gazdagítja a levest, és krémes állagot ad neki, de ha szeretnéd, használhatsz zsírszegény tejszínt.

    6

    Ízesítsd sóval és borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel a tálalás előtt.

    A friss petrezselyem élénkíti az ízeket, és egy kis színt is ad a levesnek.

    7

    Tálald melegen, akár pirított kenyérrel, a tradicionális Cullen skink módon.

    A pirított kenyér jól illik a krémes leveshez, és segít sűríteni a levest is, ha szükséges.