A füstölt haddockot szedd darabokra, és tedd félre. Ha szükséges, távolítsd el a bőrét és a nagyobb szálkákat.
A haddocknak enyhe füstös íze van, ami remekül passzol a krémes leveshez.
A póréhagymát és a sárgarépát vágd fel apróra. A krumplit hámozd meg és kockázd fel.
A póréhagyma finom, enyhén édes íze segít gazdagítani a leves alapját.
Egy nagy lábasban melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a póréhagymát és sárgarépát 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
A póréhagyma és a sárgarépa pirítása fokozza az ízeket, így a leves alapja sokkal gazdagabb lesz.
Add hozzá a felkockázott krumplit és a hal alaplevet, majd főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.
A krumpli főzése segít a leves sűrűsödésében, ezért fontos, hogy jól megfőjön.
A leveshez add hozzá a füstölt haddockot és a tejszínt, majd főzd további 5-10 percig, amíg minden jól összeér.
A tejszín gazdagítja a levest, és krémes állagot ad neki, de ha szeretnéd, használhatsz zsírszegény tejszínt.
Ízesítsd sóval és borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel a tálalás előtt.
A friss petrezselyem élénkíti az ízeket, és egy kis színt is ad a levesnek.
Tálald melegen, akár pirított kenyérrel, a tradicionális Cullen skink módon.
A pirított kenyér jól illik a krémes leveshez, és segít sűríteni a levest is, ha szükséges.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.