Cullen skink hagymával, gazdag skót halleves burgonyával és tejszínnel

Cullen skink hagymával

A Cullen skink egy tradicionális skót halleves, amely a Skócia partjainál található Cullen városáról kapta a nevét. Az étel alapja a füstölt hal, amely gazdag ízt ad a levesnek, míg a burgonya és a hagyma lágyítják és kiegyensúlyozzák a füstös ízeket. A tejet hozzáadva a leves krémes állagot kap, és a végén a friss petrezselyem frissítő hatással bír.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt hal (lehet skót, például haddock)
1 l Víz
2 db Burgonya
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tej
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt halat távolítsd el a bőrétől és a szálkáktól, majd vágd kisebb darabokra.

    A füstölt halnak jellegzetes íze van, és a bőr eltávolítása után könnyen felhasználható a leveshez.

    2

    A burgonyákat hámozd meg, és vágd kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd.

    A burgonyát kockára vágva gyorsabban megfő, és a leves állaga is krémesebb lesz tőle.

    3

    Egy nagy fazékban melegítsd az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma párolása során ne pirítsd meg túlzottan, hogy az édessége megmaradjon.

    4

    Add hozzá a felkockázott burgonyát, és öntsd fel vízzel. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A víz mennyiségét a kívánt leves sűrűségétől függően szabályozhatod, de a leves alapja legyen bőséges.

    5

    Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A burgonya főzését ne hagyd túl sokáig, hogy ne főjön szét, és a leves még egyben maradjon.

    6

    Amikor a burgonya megpuhult, add hozzá a füstölt halat, és öntsd hozzá a tejet. Főzd további 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kis vizet vagy tejet.

    7

    A végén friss petrezselyemmel díszítsd a levest, és tálald forrón.

    A petrezselyem friss ízt ad a levesnek, és szép színt is kölcsönöz neki.