A füstölt halat távolítsd el a bőrétől és a szálkáktól, majd vágd kisebb darabokra.
A füstölt halnak jellegzetes íze van, és a bőr eltávolítása után könnyen felhasználható a leveshez.
A burgonyákat hámozd meg, és vágd kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd.
A burgonyát kockára vágva gyorsabban megfő, és a leves állaga is krémesebb lesz tőle.
Egy nagy fazékban melegítsd az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma párolása során ne pirítsd meg túlzottan, hogy az édessége megmaradjon.
Add hozzá a felkockázott burgonyát, és öntsd fel vízzel. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A víz mennyiségét a kívánt leves sűrűségétől függően szabályozhatod, de a leves alapja legyen bőséges.
Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul.
A burgonya főzését ne hagyd túl sokáig, hogy ne főjön szét, és a leves még egyben maradjon.
Amikor a burgonya megpuhult, add hozzá a füstölt halat, és öntsd hozzá a tejet. Főzd további 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kis vizet vagy tejet.
A végén friss petrezselyemmel díszítsd a levest, és tálald forrón.
A petrezselyem friss ízt ad a levesnek, és szép színt is kölcsönöz neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.