Cullen skink sárgarépával, tálalva friss petrezselyemmel

Cullen skink sárgarépával

A Cullen skink egy hagyományos skót leves, amelyet füstölt halból, főtt krumpliból és tejfölből készítenek. A recept eredete a Cullen városához kapcsolódik, ahol a helyi halászhajók friss halat szállítottak. A leves gazdag, krémes állaga és a füstölt hal egyedülálló íze az ételt a skót konyha egyik legismertebb ételévé tette. A sárgarépa hozzáadása egy friss és színes változatot ad a hagyományos recepthez, míg a tejföl lágyítja az ízeket, és segít gazdagítani a levest.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Füstölt haddock hal
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 ml Krémes tejföl
500 ml Tej
2 db Krumpli
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt haddock halat öblítsd le, majd tedd egy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig.

    A füstölt hal levét ne öntsd ki, mert gazdag ízt ad a levesnek.

    2

    A sárgarépát, hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd vágd apróra.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megpuhulnak, így kevesebb főzési időre van szükség.

    3

    A halat óvatosan szedd szét kisebb darabokra. A füstölt hal húsát nem szükséges teljesen apróra törni, csak a nagyobb darabokat.

    Ha szeretnéd, a halat felhasználhatod levesbetétként, hogy szép textúrája legyen a kész ételben.

    4

    Egy másik lábasban hevíts egy kevés olajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és sárgarépát 5 percig.

    A hagyma és fokhagyma pirítása kiemeli az ízüket, így jobb ízt adnak a levesnek.

    5

    Add hozzá a krumplit, a köményt és a tejet. Keverd össze, és főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A krumpli a leves alapjául szolgál, ezért ügyelj rá, hogy jól megfőjön, de ne főzd túl, mert széteshet.

    6

    Add hozzá a halat és a füstölt hal levét a zöldségekhez, majd forrald fel, és hagyd főni 10 percig.

    A hal és a zöldségek egyesülése gazdag ízt ad a levesnek. Ha túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.

    7

    Tálalás előtt keverd bele a krémes tejfölt, és ízesítsd sóval, borssal. Díszítsd friss petrezselyemmel.

    A tejföl ad egy lágy, krémes állagot a levesnek, és segít egyensúlyba hozni a füstölt hal ízét.