Curau fahéjjal, egy brazil kukorica puding fahéjas szórással

Curau Fahéjjal

A curau egy hagyományos brazil desszert, amelyet kukoricából készítenek, és gyakran tálalják fahéjjal. A története évtizedekre nyúlik vissza, és gyakran találkozhatunk vele a vidéki házakban és ünnepeken. A fahéjas curau különösen népszerű a karácsonyi időszakban, és az édes, krémes textúrája sokakat elbűvöl. Az étel könnyedén elkészíthető, és bár egyszerű alapanyagokból készül, mégis egy igazán különleges és ínycsiklandó desszert.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss kukoricadara
500 ml Tej
100 g Cukor
2 ek. Vaj
1 tk. Fahéj
1 csipet
3 db Kukorica

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss kukoricát hámozd meg, vágd le a szemeket a csemege kukorica csöveiről.

    Használhatsz friss, fagyasztott vagy konzerv kukoricát, de a friss a legízletesebb.

    2

    A kukoricaszemeket pürésítsd egy turmixgépben, majd szűrd át egy finom szitán, hogy sima krémet kapj.

    A püré átszűrése segít abban, hogy a curau selymes és krémes legyen.

    3

    Egy nagyobb edényben add hozzá a tejhez a kukoricapürét, cukrot és sót, majd folyamatosan kevergetve melegítsd közepes lángon.

    A tej ne forrjon fel hirtelen, mert leéghet. Keverd folyamatosan, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    4

    A keveréket sűrűsödni kezd, amikor eléri a puding állagot, add hozzá a vajat és fahéjat, majd jól keverd el.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kis tejet adhatsz hozzá, hogy könnyedebb legyen.

    5

    Amikor a curau elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálalás előtt szórd meg fahéjjal.

    A fahéj friss, aromás ízt ad, és segít kiemelni a kukorica édes ízét.

    6

    Tálald frissen, melegen, vagy hagyd teljesen kihűlni, hogy egy sűrűbb állagú desszertet kapj.