A friss kukoricát hámozd meg, vágd le a szemeket a csemege kukorica csöveiről.
Használhatsz friss, fagyasztott vagy konzerv kukoricát, de a friss a legízletesebb.
A kukoricaszemeket pürésítsd egy turmixgépben, majd szűrd át egy finom szitán, hogy sima krémet kapj.
A püré átszűrése segít abban, hogy a curau selymes és krémes legyen.
Egy nagyobb edényben add hozzá a tejhez a kukoricapürét, cukrot és sót, majd folyamatosan kevergetve melegítsd közepes lángon.
A tej ne forrjon fel hirtelen, mert leéghet. Keverd folyamatosan, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A keveréket sűrűsödni kezd, amikor eléri a puding állagot, add hozzá a vajat és fahéjat, majd jól keverd el.
Ha túl sűrűnek találod, egy kis tejet adhatsz hozzá, hogy könnyedebb legyen.
Amikor a curau elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálalás előtt szórd meg fahéjjal.
A fahéj friss, aromás ízt ad, és segít kiemelni a kukorica édes ízét.
Tálald frissen, melegen, vagy hagyd teljesen kihűlni, hogy egy sűrűbb állagú desszertet kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.