A kukoricát hámozd meg, vágd le a szemeket a csőről, majd egy éles késsel vágd a kukorica szemeket a héjából.
Használhatsz friss vagy fagyasztott kukoricát is. A friss kukorica ízletesebb, de fagyasztott kukorica is megfelel.
A kukoricát tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára. Ha szükséges, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy könnyebben pürésíthető legyen.
A pürésített kukorica alapja a curau-nak, így fontos, hogy sima állagot kapj.
A pürésített kukoricát tedd egy lábasba, és öntsd hozzá a tejet, kókusztejet, cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót.
A kókusztej gazdag, édes ízt ad a curau-nak, de ha nem szereted, helyettesítheted sima tejjel.
A keveréket közepes lángon főzd, folyamatosan kevergetve, amíg sűrűsödni kezd. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a keverék leégjen, és segít egyenletesebben sűrűsödni.
Miután a curau besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tálalás előtt hűtsd le teljesen.
A curau hidegen igazán finom, így érdemes hűtőben pihentetni, hogy még jobb legyen az íze.
Tálald kis tálkákban, és szórj rá egy kevés fahéjat, ha szeretnéd.
A fahéj extra ízt ad a curau-nak, és szépen díszíti a tálat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.