Curau kukoricával, egy tál desszert, kókusztejjel és fahéjjal díszítve

Curau kukoricával

A Curau egy hagyományos brazil desszert, amely friss kukoricából, tejből és kókusztejből készül. Az étel különleges, krémes textúrával rendelkezik, és gazdag édes ízével az egyik legnépszerűbb édesség Brazíliában. Az étel hagyományosan fesztiválokon és ünnepeken készül, de bármikor élvezhetjük, ha vágyunk egy kis édességre. A kókusztej gazdag íze és a kukorica édes textúrája együtt egy különleges élményt nyújt. Az ételt melegen vagy hidegen egyaránt fogyaszthatjuk, és fahéjjal tálalva még finomabbá válik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
100 g Cukor
500 ml Tej
200 ml Kókusztej
3 ek. Kukoricakeményítő
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát hámozd meg, vágd le a szemeket a csőről, majd egy éles késsel vágd a kukorica szemeket a héjából.

    Használhatsz friss vagy fagyasztott kukoricát is. A friss kukorica ízletesebb, de fagyasztott kukorica is megfelel.

    2

    A kukoricát tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára. Ha szükséges, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy könnyebben pürésíthető legyen.

    A pürésített kukorica alapja a curau-nak, így fontos, hogy sima állagot kapj.

    3

    A pürésített kukoricát tedd egy lábasba, és öntsd hozzá a tejet, kókusztejet, cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót.

    A kókusztej gazdag, édes ízt ad a curau-nak, de ha nem szereted, helyettesítheted sima tejjel.

    4

    A keveréket közepes lángon főzd, folyamatosan kevergetve, amíg sűrűsödni kezd. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

    A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a keverék leégjen, és segít egyenletesebben sűrűsödni.

    5

    Miután a curau besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tálalás előtt hűtsd le teljesen.

    A curau hidegen igazán finom, így érdemes hűtőben pihentetni, hogy még jobb legyen az íze.

    6

    Tálald kis tálkákban, és szórj rá egy kevés fahéjat, ha szeretnéd.

    A fahéj extra ízt ad a curau-nak, és szépen díszíti a tálat is.