Curry-zöldséges onigiri nori lapokkal tálalva

Curry-zöldséges onigiri

Az onigiri egy japán étel, amely eredetileg rizsből készült golyó vagy háromszög formájú falatok, gyakran töltve halakkal, savanyúságokkal vagy zöldségekkel. Az onigiri modern változata egyre inkább különböző töltelékekkel, például curry-zöldségekkel készül. A curry por és a szójaszósz különleges, fűszeres ízt ad az ételnek, amely tökéletesen passzol a rizs édes-krémes textúrájához. Az onigiri ideális választás egy gyors és ízletes étkezéshez, amelyet könnyedén magunkkal vihetünk uzsonnára is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Sushi rizs
300 ml Víz
2 ek. Curry por
0.5 tk.
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 ek. Szójaszósz
2 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd meg a rizst. Tedd a sushi rizst egy szűrőbe, és alaposan öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután tedd egy edénybe a 300 ml vizet, és hozd forrásba.

    A rizst ne hagyd ázni túl sokáig, hogy ne veszítse el a ragadósságát, ami fontos a formázásnál.

    2

    Amikor a víz forr, add hozzá a rizst, csökkentsd a hőt alacsonyra, fedd le az edényt, és főzd a rizst 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, ha a rizs túl száraz lenne.

    Használj fedőt, hogy a gőz segítse a rizs egyenletes főzését. Ha nem biztos benne, hogy kész, próbálj meg egy kis rizst kóstolni.

    3

    Amíg a rizs fő, hámozd meg a sárgarépát, és vágd apró kockákra. A zöldborsót is készítsd elő, ha fagyasztott, engedd leolvadni.

    A zöldségeket apró kockákra vágva könnyebben eloszlanak a rizsben, és jobban passzolnak az onigirihoz.

    4

    Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat, és add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót. Pirítsd őket pár percig, majd szórd meg curry porral, és öntsd hozzá a szójaszószt. Pár perc alatt párold őket, hogy a zöldségek ízei összeérjenek.

    A curry por az étel ízét gazdagítja, de figyelj rá, hogy ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a zöldségek friss ízét.

    5

    Miután a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy könnyen formázható legyen.

    A rizs pihentetése fontos, mert így a szemek jobban összeállnak és nem lesznek túl ragacsosak.

    6

    A pihentetett rizsből nedves kézzel formálj kis gombócokat. A közepükbe kanalazz egy kis curry-s zöldséget, és formázd meg őket úgy, hogy a rizs körbeölelje a tölteléket.

    A kéz nedvesítése segít abban, hogy ne ragadjon a rizs a kezedhez, miközben formázod.

    7

    Tekerj egy-egy nori lapot az onigiri köré, hogy könnyen egy kézzel is ehető legyen.

    A nori lapot ne hagyd túl sokáig a rizsen, mert hamar megpuhul, és elveszíti ropogósságát.