Először főzd meg a rizst. Tedd a sushi rizst egy szűrőbe, és alaposan öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután tedd egy edénybe a 300 ml vizet, és hozd forrásba.
A rizst ne hagyd ázni túl sokáig, hogy ne veszítse el a ragadósságát, ami fontos a formázásnál.
Amikor a víz forr, add hozzá a rizst, csökkentsd a hőt alacsonyra, fedd le az edényt, és főzd a rizst 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, ha a rizs túl száraz lenne.
Használj fedőt, hogy a gőz segítse a rizs egyenletes főzését. Ha nem biztos benne, hogy kész, próbálj meg egy kis rizst kóstolni.
Amíg a rizs fő, hámozd meg a sárgarépát, és vágd apró kockákra. A zöldborsót is készítsd elő, ha fagyasztott, engedd leolvadni.
A zöldségeket apró kockákra vágva könnyebben eloszlanak a rizsben, és jobban passzolnak az onigirihoz.
Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat, és add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót. Pirítsd őket pár percig, majd szórd meg curry porral, és öntsd hozzá a szójaszószt. Pár perc alatt párold őket, hogy a zöldségek ízei összeérjenek.
A curry por az étel ízét gazdagítja, de figyelj rá, hogy ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a zöldségek friss ízét.
Miután a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy könnyen formázható legyen.
A rizs pihentetése fontos, mert így a szemek jobban összeállnak és nem lesznek túl ragacsosak.
A pihentetett rizsből nedves kézzel formálj kis gombócokat. A közepükbe kanalazz egy kis curry-s zöldséget, és formázd meg őket úgy, hogy a rizs körbeölelje a tölteléket.
A kéz nedvesítése segít abban, hogy ne ragadjon a rizs a kezedhez, miközben formázod.
Tekerj egy-egy nori lapot az onigiri köré, hogy könnyen egy kézzel is ehető legyen.
A nori lapot ne hagyd túl sokáig a rizsen, mert hamar megpuhul, és elveszíti ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.