Currys gyömbéres barbecue szósz tålalva

Currys gyömbéres barbecue szósz

A currys gyömbĂ©res barbecue szĂłsz a klasszikus BBQ szĂłsz egy egzotikus vĂĄltozata, amely a curry fƱszeres mĂ©lysĂ©gĂ©t Ă©s a gyömbĂ©r frissessĂ©gĂ©t ötvözi. A fĂŒstölt paprika Ă©s a paradicsompĂŒrĂ© tökĂ©letes alapot ad ennek a kĂŒlönleges szĂłsznak, amely kivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, hamburgerekhez Ă©s sĂŒlt zöldsĂ©gekhez. Egy nyĂĄri grillpartin vagy egy hĂ©tvĂ©gi csalĂĄdi vacsorĂĄn is remek kiegĂ©szĂ­tƑ lehet. Ha mĂ©g gazdagabb fĂŒstös Ă­zt szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s extra fĂŒstölt paprikĂĄval vagy chipotle chilivel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 40 g Barna cukor
⭕ 30 ml Almaecet
⭕ 1 tk. Currypor
⭕ 1 ek. Worcestershire szósz
⭕ 1 tk. Chilipehely
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 20 ml Szójaszósz
⭕ 10 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és a fokhagymåt reszeld le finomra.

    A gyömbĂ©rt Ă©rdemes meghĂĄmozni reszelĂ©s elƑtt, hogy ne maradjanak benne fĂĄs darabok.

    2

    Egy közepes låbosban melegítsd fel az olívaolajat közepes långon.

    VigyĂĄzz, az olaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert a fokhagyma könnyen megĂ©g.

    3

    Add hozzå a reszelt fokhagymåt és gyömbért, majd pirítsd illatosra 1-2 perc alatt.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert keserƱ lesz! Amikor illatos, mĂĄr jĂł.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, majd keverd el alaposan.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, sƱrƱ paradicsompĂŒrĂ©t a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    5

    SzĂłrd bele a barna cukrot, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a curryt Ă©s a chili pelyhet.

    A chili pelyhek mennyisĂ©gĂ©vel Ăłvatosan bĂĄnj, ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑs Ă­zeket.

    6

    Öntsd hozzĂĄ az almaecetet, a Worcestershire szĂłszt Ă©s a szĂłjaszĂłszt.

    KĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis almaecetet a savanykĂĄsabb Ă­zĂ©rt, vagy szĂłjaszĂłszt a sĂłsabb Ă­zĂ©rt.

    7

    FƑzd alacsony lĂĄngon 10-15 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödjön.

    IdƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le az alja.

    8

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s frissen Ƒrölt fekete borssal, majd fƑzd tovĂĄbbi 2 percig.

    Kóstold meg a szószt, mielƑtt sóznál, mert a szójaszósz is sós.

    9

    Hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald sĂŒlt hĂșsok, grillezett zöldsĂ©gek vagy hamburgerek mellĂ©.

    A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben a hƱtƑben tĂĄrolhatod nĂ©hĂĄny napig.