Currys gyömbéres barbecue szósz tálalva

Currys gyömbéres barbecue szósz

A currys gyömbéres barbecue szósz a klasszikus BBQ szósz egy egzotikus változata, amely a curry fűszeres mélységét és a gyömbér frissességét ötvözi. A füstölt paprika és a paradicsompüré tökéletes alapot ad ennek a különleges szósznak, amely kiválóan illik grillezett húsokhoz, hamburgerekhez és sült zöldségekhez. Egy nyári grillpartin vagy egy hétvégi családi vacsorán is remek kiegészítő lehet. Ha még gazdagabb füstös ízt szeretnél, próbáld ki egy kevés extra füstölt paprikával vagy chipotle chilivel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Paradicsompüré
10 g Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
40 g Barna cukor
30 ml Almaecet
1 tk. Currypor
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. Chilipehely
1 tk. Füstölt paprika
20 ml Szójaszósz
10 ml Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és a fokhagymát reszeld le finomra.

    A gyömbért érdemes meghámozni reszelés előtt, hogy ne maradjanak benne fás darabok.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    Vigyázz, az olaj ne legyen túl forró, mert a fokhagyma könnyen megég.

    3

    Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd illatosra 1-2 perc alatt.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű lesz! Amikor illatos, már jó.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd keverd el alaposan.

    Használj jó minőségű, sűrű paradicsompürét a legjobb íz érdekében.

    5

    Szórd bele a barna cukrot, a füstölt paprikát, a curryt és a chili pelyhet.

    A chili pelyhek mennyiségével óvatosan bánj, ha nem szereted a túl csípős ízeket.

    6

    Öntsd hozzá az almaecetet, a Worcestershire szószt és a szójaszószt.

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis almaecetet a savanykásabb ízért, vagy szójaszószt a sósabb ízért.

    7

    Főzd alacsony lángon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz kissé besűrűsödjön.

    Időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.

    8

    Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd főzd további 2 percig.

    Kóstold meg a szószt, mielőtt sóznál, mert a szójaszósz is sós.

    9

    Hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy hamburgerek mellé.

    A szószt légmentesen záródó edényben a hűtőben tárolhatod néhány napig.