Currys lime balzsamecetszósz
Hozzávalók
Elkészítés
Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a lime-okat facsard ki, hogy friss levet kapj.
Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Add hozzá a curryt a serpenyőbe, és pirítsd még 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.
Öntsd hozzá a balzsamecetet, majd add hozzá a lime levét és a barnacukrot. Keverd alaposan össze, hogy a cukor feloldódjon.
Forrald fel a szószt, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Ízesítsd sóval és borssal, majd kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több lime levével vagy cukorral az ízlésed szerint.
Hagyd a szószt kihűlni, majd töltsd tiszta, légmentesen zárható üvegbe. Hűtőszekrényben tárolva akár egy hétig is eltartható.
Hozzávalók
- 100 ml Balzsamecet
- 2 db Friss lime leve
- 10 g Currypor
- 20 g Barnacukor
- 30 ml Olívaolaj
- 2 gerezd Fokhagyma
- 5 g Só
- 3 g Fekete bors