Currys mang贸s barbecue sz贸sz t谩lalva

Currys mang贸s barbecue sz贸sz

A currys mang贸s barbecue sz贸sz az 谩zsiai 茅s nyugati 铆zvil谩g t枚k茅letes f煤zi贸ja, amely a hagyom谩nyos barbecue sz贸szokat egy egzotikus csavarral gazdag铆tja. A mang贸 茅dess茅ge 茅s a curry f疟szeress茅ge harmonikusan eg茅sz铆ti ki egym谩st, m铆g a v枚r枚sboros barbecue alap m茅lyebb, gazdagabb 铆zt ad a sz贸sznak. Ez a m谩rt谩s kiv谩l贸an illik grillezett h煤sokhoz, z枚lds茅gekhez, de ak谩r s眉lt burgony谩hoz is. K茅pzeld el, ahogy a mang贸 friss illata keveredik a f疟szeres curry arom谩j谩val, mik枚zben a sz贸sz lassan bes疟r疟s枚dik. Az elk茅sz铆t茅se egyszer疟, 茅s garant谩ltan feldobja a h茅tk枚znapi 茅teleket egy kis egzotikus csavarral.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
1 db Mang贸
200 ml Barbecue sz贸sz
1 ek. Curry por
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gy枚mb茅r
20 g M茅z
30 ml Citroml茅
15 ml Ol铆vaolaj
1 csipet S贸
1 csipet Fekete bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    H谩mozd meg 茅s kock谩zd fel a mang贸t. Apr铆tsd finomra a fokhagym谩t 茅s a gy枚mb茅rt.

    A mang贸 茅rett legyen, de ne t煤l puha, hogy k枚nnyen lehessen kock谩zni. A fokhagym谩t 茅s gy枚mb茅rt min茅l apr贸bbra v谩gd, hogy jobban kiadj谩k az 铆z眉ket.

    2

    Egy k枚zepes m茅ret疟 serpeny艖ben meleg铆tsd fel az ol铆vaolajat k枚zepes l谩ngon. Add hozz谩 a fokhagym谩t 茅s a gy枚mb茅rt, majd pir铆tsd 2-3 percig, am铆g illatos lesz.

    Vigy谩zz, hogy a fokhagyma 茅s a gy枚mb茅r ne 茅gjen meg, mert keser疟v茅 v谩lhat az 铆ze. Folyamatosan kevergesd 艖ket.

    3

    Add hozz谩 a curry port, 茅s keverd el az olajjal, hogy a f疟szer arom谩i felszabaduljanak.

    A curry por r枚vid pir铆t谩sa seg铆t kihozni az 铆z茅t. 脺gyelj arra, hogy ne 茅gesd meg, mert keser疟v茅 v谩lhat.

    4

    Tedd a serpeny艖be a felkock谩zott mang贸t, 茅s f艖zd 5 percig, am铆g kiss茅 megpuhul.

    Ha a mang贸 nagyon kem茅ny, kicsit hosszabb ideig is f艖zheted, hogy megpuhuljon.

    5

    脰ntsd hozz谩 a barbecue sz贸szt, a m茅zet 茅s a citromlevet. Keverd alaposan 枚ssze, majd 铆zes铆tsd s贸val 茅s borssal.

    A m茅z mennyis茅g茅t 铆zl茅s szerint v谩ltoztathatod. A citroml茅 frissess茅get ad a sz贸sznak.

    6

    Lass煤 t疟z枚n f艖zd tov谩bbi 10-15 percig, am铆g a sz贸sz bes疟r疟s枚dik 茅s az 铆zek 枚ssze茅rnek.

    A lass煤 f艖z茅s seg铆t, hogy az 铆zek j贸l 枚ssze茅rjenek, 茅s a sz贸sz megfelel艖 谩llag煤 legyen. Id艖nk茅nt keverd meg, hogy ne ragadjon le.

    7

    Ha k茅sz, hagyd kicsit h疟lni, majd turmixold sim谩ra egy botmixerrel, ha kr茅mesebb 谩llagot szeretn茅l. T谩lald grillezett h煤sokhoz, z枚lds茅gekhez vagy s眉lt burgony谩hoz.

    Ha nincs botmixered, haszn谩lhatsz turmixg茅pet is. A sz贸szt h疟t艖ben t谩rolva hosszabb ideig eltarthatod.