Currys-narancsos gyömbérmårtås tålalva

Currys-narancsos gyömbérmårtås

A currys-narancsos gyömbĂ©rmĂĄrtĂĄs egy egzotikus, fƱszeres Ă©s enyhĂ©n Ă©deskĂ©s mĂĄrtĂĄs, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs grillezett hĂșsokhoz Ă©s zöldsĂ©gekhez. A narancs termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge remekĂŒl ellensĂșlyozza a curry fƱszeressĂ©gĂ©t Ă©s a gyömbĂ©r friss, enyhĂ©n csĂ­pƑs aromĂĄjĂĄt. Ez a mĂĄrtĂĄs kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ ĂĄzsiai Ă©s fĂșziĂłs konyhĂĄkban, ahol az Ă©des Ă©s pikĂĄns Ă­zek harmĂłniĂĄjĂĄt keresik. Ha egy igazĂĄn egyedi Ă©s izgalmas szĂłszt szeretnĂ©l kiprĂłbĂĄlni, amely feldobja az Ă©teleidet, ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lesz!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 ml Frissen facsart narancslĂ©
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Currypor
⭕ 30 g MĂ©z
⭕ 150 ml Kókusztej
⭕ 10 g Vaj
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml Szójaszósz
⭕ 5 g KukoricakemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    HĂĄmozd meg Ă©s reszeld le a friss gyömbĂ©rt, valamint zĂșzd össze vagy aprĂ­tsd finomra a fokhagymĂĄt.

    A gyömbért és a fokhagymåt minél apróbbra vågd, hogy egyenletesen eloszoljanak a mårtåsban.

    2

    Egy közepes serpenyƑben olvaszd meg a vajat, majd add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt Ă©s a fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd alacsony hƑfokon 1-2 percig, hogy az aromĂĄk felszabaduljanak.

    VigyĂĄzz, hogy a vaj ne Ă©gjen meg, Ă©s a fokhagyma se piruljon tĂșl, mert keserƱ lesz.

    3

    SzĂłrd rĂĄ a curryport, majd keverd el alaposan, hogy a fƱszerek kiadjĂĄk az Ă­zĂŒket.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ curryport. Ha van otthon currypasztĂĄd, azt is hasznĂĄlhatod, de ebben az esetben kevesebb vajra lesz szĂŒksĂ©ged.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a frissen facsart narancslevet, majd keverd össze a mĂ©zzel Ă©s a szĂłjaszĂłsszal.

    A narancslevet frissen facsard, mert az íze sokkal intenzívebb, mint a bolti narancslének. A méz helyett hasznålhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet, majd közepes hƑfokon fƑzd 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A kókusztej legyen zsíros, hogy a mårtås krémesebb legyen. Ha nem szereted a kókusztejet, hasznålhatsz tejszínt is.

    6

    Egy kis tĂĄlban keverd össze a kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt egy kevĂ©s vĂ­zzel, majd öntsd a mĂĄrtĂĄshoz, folyamatos keverĂ©s mellett, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.

    A kukoricakemĂ©nyĂ­tƑ helyett hasznĂĄlhatsz tĂĄpiĂłka kemĂ©nyĂ­tƑt is. Fontos, hogy a kemĂ©nyĂ­tƑt elƑször hideg vĂ­zzel keverd el, mert kĂŒlönben csomĂłs lesz a mĂĄrtĂĄs.

    7

    FƑzd tovĂĄbbi 2-3 percig, amĂ­g a mĂĄrtĂĄs besƱrƱsödik, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal Ă­zlĂ©s szerint.

    Kóstold meg a mártást, mielƑtt sózod, mert a szójaszósz is tartalmaz sót.

    8

    Hagyd kissĂ© hƱlni, majd tĂĄlald grillezett csirkehĂșs, hal vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gek mellĂ©.

    A mĂĄrtĂĄs remekĂŒl passzol rizzsel vagy tĂ©sztĂĄval is.