Készítsd elő az alapanyagokat: a gyömbért hámozd meg és reszeld le, a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a narancsot facsard ki.
A gyömbér hámozásához használhatsz egy kiskanalat, így könnyebben eltávolíthatod a héját.
Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak.
Add hozzá a reszelt gyömbért, majd pirítsd 1 percig, hogy kioldódjanak az aromák.
A gyömbér intenzív ízt ad a szósznak, ezért ne pirítsd túl sokáig.
Öntsd hozzá a tejszínt és a narancslét, majd add hozzá a currypor, sót és borsot. Keverd alaposan össze.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt a gazdagabb íz érdekében.
Keverd hozzá a mézet, és forrald fel a szószt. Csökkentsd a hőfokot, és főzd 10-15 percig, amíg besűrűsödik.
Főzés közben gyakran keverd a szószt, hogy ne égjen le.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több mézzel az édességért vagy curryporral a fűszeresebb ízért.
A currypor mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Ha pikánsabb ízt szeretnél, adhatsz hozzá egy csipetnyi chiliport is.
Hagyd kissé kihűlni, majd tálald grillezett húsok, sült zöldségek vagy tészta mellé.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.