Currys zöldségszósz egy tálban, friss korianderrel díszítve.

Currys Zöldségszósz

A currys zöldségszósz egy indiai ihletésű étel, amelyet a kókusztej krémessége és a curry fűszeres aromája tesz különlegessé. Ez a recept nemcsak tápláló, de rendkívül egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás azok számára, akik szeretik a gazdag, egzotikus ízeket. A friss zöldségek és a kókusztej harmóniája egy olyan fogást eredményez, amely nemcsak vegán, de az egész család kedvence lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
2 db Sárgarépa
150 g Zöldborsó
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
1 ek. Currypor
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát.

    A zöldségeket próbáld meg nagyjából egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, amíg illatos lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat az ételnek. Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és a paprikát. Pirítsd 5 percig, majd szórd rá a curryporral, és alaposan keverd össze.

    A curryport pirítsd egy kicsit a zöldségekkel, hogy az íze jobban kibontakozzon. Vigyázz, hogy ne égesd meg.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és add hozzá a zöldborsót. Ízesítsd sóval és borssal, majd alacsony lángon főzd 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, egy evőkanál kukoricakeményítőt keverj el egy kis vízzel, és add hozzá a főzés vége felé.

    5

    Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést. Tálald forrón rizs vagy naan kenyér mellé.

    A tálalás előtt friss korianderrel vagy petrezselyemmel is megszórhatod.