Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a fűszerpaprikát.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Lassan add hozzá a vizet, és keverd, amíg egy rugalmas tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj még egy kevés vizet.
A vizet fokozatosan adagold, mert a liszt minőségétől függően lehet, hogy kevesebb is elég.
Dolgozd bele az olajat, és gyúrd a tésztát kb. 5 percig, amíg sima és kissé rugalmas nem lesz.
Az olaj segít a tésztának simává válni és nem ragadni.
Oszd a tésztát kisebb darabokra, majd formázz belőlük vékony hengereket. Vágd őket 1 cm-es darabokra.
A hengereket egyenletesen vágd fel, hogy a darabok egyformán süljenek meg.
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat, és pirítsd a tésztadarabokat, amíg aranybarnák nem lesznek, kb. 5-7 percig.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor az olaj hőmérséklete leesik, és a tészta nem lesz ropogós. Inkább több részletben süsd.
Szedd ki őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj leitasson.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a végeredmény kevésbé lesz zsíros.
Hűtsd le, majd ropogós nassolnivalóként tálald. Tárolhatod légmentesen zárható edényben is.
Légmentesen zárható edényben sokáig megőrzi a ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.