Dahi puri hagymával és paradicsommal, friss korianderrel tálalva

Dahi puri hagymával és paradicsommal

A Dahi puri egy népszerű indiai étel, amely frissítő ízével és különleges textúrájával hódította meg az emberek szívét. Az étel gyökerei az indiai utcai étkezéshez nyúlnak vissza, ahol gyors és ízletes étkezést keresnek a rohanó emberek. A joghurt és a friss zöldségek kombinációja egy igazán különleges élményt ad a purinak. A Dahi puri tálalása mindig frissen, azonnal történik, hogy az étel ropogós és ízletes maradjon. Ez az étel tökéletes vendégváró falat, és könnyen elkészíthető, ha szeretnél valami különlegeset kínálni a barátaidnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
12 db Puri
200 g Joghurt
1 ek. Cilantro (koriander)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Curry por
1 tk. Sót
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Chili por
100 g Csicseriborsó (főtt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat. A hagymát és a paradicsomot vágd apró kockákra, a koriandert pedig finomra vágd.

    A koriander frissességét megőrizheted, ha hűtőben tárolod, és csak tálalás előtt vágod fel.

    2

    A joghurtot egy tálba öntsd, majd add hozzá a curry port, a sót, a borsot és a chili port. Keverd jól össze, hogy egynemű krémet kapj.

    A joghurtot érdemes előre lehűteni, így a puri ropogósabb marad.

    3

    A purit egy tányérra rendezd el. Minden egyes puri közepébe készíts egy kis mélyedést, és töltsd meg egy kanál főtt csicseriborsóval.

    A puri mélyedését könnyedén a kezed ujjával készítheted el, ügyelve arra, hogy ne törjön el.

    4

    Most tedd rá a joghurtos keveréket, és minden darabot szórd meg a felaprított hagymával, paradicsommal és korianderrel.

    Ha szeretnéd még ízletesebbé tenni, szórj a tetejére egy kevés pörkölt fűszerkeveréket.

    5

    Az elkészített Dahi purit azonnal tálald, hogy a puri ropogós maradjon.

    Tálalás előtt még egy kis friss koriandert is rakhatsz a tetejére a szín és az íz fokozásához.