Először készítsd elő a hozzávalókat. A hagymát és a paradicsomot vágd apró kockákra, a koriandert pedig finomra vágd.
A koriander frissességét megőrizheted, ha hűtőben tárolod, és csak tálalás előtt vágod fel.
A joghurtot egy tálba öntsd, majd add hozzá a curry port, a sót, a borsot és a chili port. Keverd jól össze, hogy egynemű krémet kapj.
A joghurtot érdemes előre lehűteni, így a puri ropogósabb marad.
A purit egy tányérra rendezd el. Minden egyes puri közepébe készíts egy kis mélyedést, és töltsd meg egy kanál főtt csicseriborsóval.
A puri mélyedését könnyedén a kezed ujjával készítheted el, ügyelve arra, hogy ne törjön el.
Most tedd rá a joghurtos keveréket, és minden darabot szórd meg a felaprított hagymával, paradicsommal és korianderrel.
Ha szeretnéd még ízletesebbé tenni, szórj a tetejére egy kevés pörkölt fűszerkeveréket.
Az elkészített Dahi purit azonnal tálald, hogy a puri ropogós maradjon.
Tálalás előtt még egy kis friss koriandert is rakhatsz a tetejére a szín és az íz fokozásához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.