Dahi puri sev-vel, joghurtos szósz, csicseriborsó és sev ropogósokkal tálalva

Dahi puri sev-vel (csicseriborsó ropogós)

A Dahi puri egy tradicionális indiai étel, amelyet gyakran előételként tálalnak. Az étel friss joghurtot, csicseriborsót és ropogós purikat tartalmaz, amelyek együtt egy tökéletes harmóniát alkotnak. A sev ropogós hozzáadásával az étel textúrája még izgalmasabbá válik, miközben a tamarind szósz és a koriander friss, fűszeres ízeket ad. Az indiai utcai éttermek egyik népszerű fogása, és tökéletes választás egy frissítő, ínycsiklandó snackre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Puri (kis méretű ropogós tészták)
100 g Főtt csicseriborsó
100 g Sült krumpli
150 g Joghurt
0.5 tk. Chili por
0.5 tk. Cumin (kömény) por
2 ek. Tamarind szósz
1 ek. Friss koriander
0.5 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors
50 g Sev (csicseriborsó ropogós)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A purikat egy tálra rendezd el. Ügyelj arra, hogy mindegyik puri egyenletesen elhelyezkedjen, hogy könnyedén hozzáférjünk mindegyikhez a következő lépéseknél.

    Ha nem találsz purit, a legegyszerűbb kis ropogós tészták is megfelelnek, vagy készíthetsz otthon is hasonlót.

    2

    A főtt csicseriborsót és a sült krumplit egy tálban törd össze enyhén, hogy darabos, de nem teljesen pépes állagú legyen.

    A csicseriborsót főzés előtt áztasd be néhány órára, hogy gyorsabban megfőjön.

    3

    A joghurtot keverd össze a chili porral, a kömény porral, a sóval és a friss fekete borssal. A keveréket alaposan dolgozd össze, hogy egy sima, fűszeres joghurtot kapj.

    Ha a joghurt túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben eloszthasd a purik tetején.

    4

    A csicseriborsó és sült krumpli keverékét óvatosan oszd el a purik közepén. Ügyelj arra, hogy a keverék jól eloszoljon, de ne szétfolyjon.

    Használj egy kiskanál segítségével, hogy precízen elhelyezhesd a keveréket.

    5

    A joghurtos szószt kanalazd a csicseriborsós keverékekre. A joghurt mennyiségét ízlés szerint állíthatod be, de fontos, hogy elegendő legyen, hogy beborítsa a purikat.

    A joghurtot közvetlenül tálalás előtt öntsd rá, hogy ne áztassa el a purit.

    6

    A tamarind szószt és a friss koriandert szórd a tetejére. Végül a sev ropogóst szórd rá, hogy roppanós textúrát adjon az ételnek.

    A sev ropogós adja meg a végső textúrát, de ha túl sokáig áll, megpuhul. Ezért azonnal tálald!