A törött lencsét áztasd be vízben 4-6 órára, majd öblítsd le és szűrd le.
Ha gyorsabban szeretnéd, forró vízben is áztathatod 1-2 óráig.
A megáztatott lencsét finomra turmixold, majd add hozzá a rizslisztet, hogy formálható tésztát kapj.
Ne adj hozzá túl sok vizet, mert a tésztának elég sűrűnek kell lennie.
Formázz kis golyókat a tésztából, majd forró olajban süsd őket aranybarnára.
Ha a tészta túl lágy, adj hozzá egy kevés rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
Miután elkészültek, szedd ki a vada-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.
A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t.
A joghurtot keverd simára, adj hozzá sót és chili port. Az ízlésed szerint állíthatod be a fűszerek mennyiségét.
Ha a joghurt túl sűrű, hígíthatod egy kis vízzel.
Tálald a vada-kat egy tálban, öntsd rá a fűszeres joghurtot, majd szórd meg friss korianderlevelekkel és köménnyel.
Tálalás előtt egy kis tamarind chutney is remekül illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.