Frissen készült Dahi Vada, fűszeres joghurttal, korianderrel és köménnyel díszítve

Dahi Vada

A Dahi Vada a dél-indiai konyha egyik legismertebb ételének számít. A vada, egy ropogós lencse golyó, amelyet hagyományosan joghurttal tálalnak. Az étel gazdag ízvilágával és frissességével az indiai utcai étkezés egyik alapvető szereplője. A Dahi Vada gyakran fűszeres joghurttal és különféle chutney-kkal tálalva, tápláló és ínycsiklandó étel, amely tökéletes reggelire vagy uzsonnára. Az étel története évszázadokkal ezelőttre nyúlik vissza, és azóta is számos indiai család kedvenc ételévé vált.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Törött lencse (urad dal)
50 g Rice flour (rizsliszt)
250 g Joghurta
150 ml Víz
1 tk.
1 tk. Chili por
1 tk. Koriander por
500 ml Olaj a sütéshez
10 db Curry levelek
1 tk. Cumin (kömény)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A törött lencsét áztasd be vízben 4-6 órára, majd öblítsd le és szűrd le.

    Ha gyorsabban szeretnéd, forró vízben is áztathatod 1-2 óráig.

    2

    A megáztatott lencsét finomra turmixold, majd add hozzá a rizslisztet, hogy formálható tésztát kapj.

    Ne adj hozzá túl sok vizet, mert a tésztának elég sűrűnek kell lennie.

    3

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd forró olajban süsd őket aranybarnára.

    Ha a tészta túl lágy, adj hozzá egy kevés rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    Miután elkészültek, szedd ki a vada-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t.

    5

    A joghurtot keverd simára, adj hozzá sót és chili port. Az ízlésed szerint állíthatod be a fűszerek mennyiségét.

    Ha a joghurt túl sűrű, hígíthatod egy kis vízzel.

    6

    Tálald a vada-kat egy tálban, öntsd rá a fűszeres joghurtot, majd szórd meg friss korianderlevelekkel és köménnyel.

    Tálalás előtt egy kis tamarind chutney is remekül illik hozzá.