Daim Ice Cream fagylalt tálalva

Daim Ice Cream

A Daim Ice Cream a híres svéd csokoládés-karamellás szelet, a Daim alapján készült, amely a ropogós karamell és a lágy tejcsokoládé izgalmas találkozását hozza el fagylalt formájában. Eredetileg Skandináviában vált népszerűvé, de a különleges állaga és íze miatt hamar nemzetközi kedvenc lett. A házi verzió krémes alapja lágyan körbeöleli a karamellás roppanós darabokat, amelyek igazi élvezetet nyújtanak minden falatban. A recept titka a megfelelő hőmérséklet betartása – mind az alap, mind a darabok hozzáadása esetén. Ez a fagylalt remek választás nyáron vagy bármikor, amikor valami különlegeset szeretnénk. Tipp: extra csokis ízért reszelhetsz egy kis tejcsokoládét a tetejére tálaláskor – de ne közvetlenül a fagylaltra, hogy ne olvadjon el!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
100 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
120 g Daim szelet (durvára vágva)
60 g Tejcsokoládé (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    Ha van hőmérőd, ellenőrizd, hogy a keverék ne lépje túl a 80°C-ot, mert akkor a tejszín kicsapódhat.

    2

    Add hozzá a vaníliakivonatot, majd vedd le a tűzről. Hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a keveréket legalább 3 órára a hűtőbe. Tipp: a hideg alap biztosítja a sima textúrát, ezért ne rövidítsd le ezt a lépést!

    Ha nincs időd 3 órát várni, tedd a keveréket egy jégfürdőbe, így gyorsabban lehűl.

    3

    Töltsd a lehűtött alapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd lapos edénybe, és fagyaszd, 30 percenként keverve 3-4 órán keresztül.

    Ha nincs fagylaltgéped, a kézi keveréshez használj fém edényt, mert az jobban tartja a hideget.

    4

    Amikor a fagylalt már kezd sűrűsödni, keverd bele a durvára vágott Daim szelet darabokat és az aprított tejcsokoládét. Ne dolgozd túl, hogy a karamellás csokidarabok jól érezhetők maradjanak.

    A Daim szeletet fagyasztás előtt tedd be a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen vágni.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig állni, hogy könnyebben kanalazható legyen és az ízek is jobban érvényesüljenek.

    Ha túl sokáig hagyod szobahőmérsékleten, a fagylalt megolvad. Ha ez megtörténik, tedd vissza a fagyasztóba, de a textúrája már nem lesz olyan jó.